Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Kužmová obhájila titul na turnaji ITF v Heraklione

Viktória Kužmová Foto: TASR/Pavel Neubuer

Vo finále dvojhry si poradila s domácou Valentinou Grammatikopoulouovóu v dvoch setoch a odplatila jej semifinálovú prehru spred týždňa.

Heraklion 12. apríla (TASR) - Talentovaná slovenská tenistka Viktória Kužmová sa stala druhýkrát v kariére víťazkou turnaja ITF v gréckom Heraklione. Vo finále dvojhry si poradila s domácou Valentinou Grammatikopoulouovóu v dvoch setoch 6:3, 6:4 a odplatila jej semifinálovú prehru spred týždňa.



"V prvom rade konečne nefúkal počas zápasu vietor, takže sa mi hralo o dosť lepšie. A ako som hovorila v sobotu, zabudla som na ten minulý zápas s ňou, pretože každý je iný. Išla som do toho naplno, išla som vyhrať. Titul oslávime tak, že keď prídem do Bratislavy, pôjdem si k operátorovi po svoj mobil. Už som bez neho tri týždne, lebo sa mi pred odchodom do Grécka pokazil," povedala Kužmová pre stránku starsforstars.eu.

Odchovankyňa košického tenisu má za triumf v Heraklione istých 12 bodov do svetového rebríčka WTA. Grécky turnaj ITF jej viditeľne sedí, veď 19. októbra 2014 ho vyhrala a získala svoj prvý titul medzi ženami.

dvojhra - finále:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Valentini Grammatikopoulouová (4-Gr.) 6:3, 6:4