Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Mečíř pred DC favorizuje Rakúšanov, výhodu máme v domácom prostredí

Tlačová konferencia k nominácii na stretnutie 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny DC Slovensko - Rakúsko. Na snímke nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř. Foto: TASR/Michal Svítok

Mečíř dal proti Rakúsku dôveru rovnakému kvartetu, ako v súboji s Lotyšskom.

Bratislava 25. marca (TASR) - Kvarteto tenistov Martin Kližan (88. vo svetovom rebríčku ATP), Lukáš Lacko (105.), Andrej Martin (137.), Michal Mertiňák (87. v deblovom rebríčku) figuruje v slovenskej nominácii na zápas 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Rakúsku (4. - 6. apríla na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC).

Rakúšania pricestujú do Bratislavy bez zraneného Jürgena Melzera, ktorý bol v marci 2010 v Bad Gleichenbergu hlavným strojcom víťazstva domáceho tímu 3:2. V rakúskej nominácii figurujú Dominic Thiem (86.), Andreas Haider-Maurer (109.), Gerald Melzer (156.) a tretí najlepší deblista sveta Alexander Peya.



V piatok sa začína o 14.00

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 14.00 rovnako ako sobotňajšia štvorhra, záverečné nedeľňajšie single odštartujú o 13.00. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court. Hlavným rozhodcom bude Francúz Remy Azevar, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Srbka Marijana Veljovičová a Slovák Michal Varmus.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa na prelome januára a februára zdolali v 1. kole 1. skupiny euró-africkej zóny v AEGON aréne Lotyšsko 5:0, Rakúšania mali ako nasadený tím voľný žreb. Víťaz bratislavského duelu sa prebojuje do septembrovej baráze o účasť vo svetovej skupine.



Rovnaké kvarteto ako s v súboji s Lotyšmi

Mečíř dal proti Rakúsku dôveru rovnakému kvartetu, ako v súboji s Lotyšskom. "Nominoval som osvedčenú zostavu, v zálohe je ešte Norbert Gombos. Spoločnú prípravu by sme chceli začať v sobotu, keď sa hráči vrátia z challengerov. Lacko s Martinom sú momentálne v Guadalajare, Kližan v Kolumbii. Mišo Mertiňák už trénuje s Igorom Zelenayom.

Rakúšania sú miernymi favoritmi, majú vo svojom strede výborného deblistu Peyu, ktorý v poslednom čase vyhráva, čo sa dá. Máme však výhodu domáceho prostredia a pokúsime sa využiť to, že chalani sú zvyknutí na tvrdý povrch v NTC,"
povedal Mečíř na utorňajšej tlačovej konferencii.



Kližan najskôr preferoval antuku

Kližan pri voľbe povrchu preferoval antuku, no napokon padlo rozhodnutie, že sa bude hrať na rovnakom podklade ako proti Lotyšsku.

"Martin nadáva na tvrdý povrch, hoci na ňom vyhral challenger Slovak Open. Podľa mňa sa trochu podceňuje, veď najlepšie výsledky dosiahol práve na hardoch či v halách. V septembri 2012 postúpil do osemfinále grandslamového US Open a v Petrohrade získal prvý titul na okruhu ATP. Nie som nadšený, že pred daviscupovým stretnutím s Rakúšanmi si vybral antukové challengere, jeho program mohol byť aj šťastnejší. Trochu sa bojím, či nebude mať problémy s aklimatizáciou," dodal slovenský kapitán.