Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Murray sa odhlásil z Australian Open, zvažuje operáciu

Na snímke britský tenista Andy Murray. Foto: TASR/AP

Bývalý prvý muž svetového rebríčka sa odhlásil z úvodného grandslamového turnaja sezóny pre pretrvávajúce problémy s bedrovým kĺbom.

Melbourne 4. januára (TASR) - Britský tenista Andy Murray nebude štartovať na blížiacom sa Australian Open. Bývalý prvý muž svetového rebríčka sa odhlásil z úvodného grandslamového turnaja sezóny pre pretrvávajúce problémy s bedrovým kĺbom.

Murray zrušil svoju účasť na Australian Open iba dva dni po tom, čo oznámil absenciu na turnaji ATP Brisbane International. Organizátori grandslamového podujatia vo štvrtok potvrdili, že päťnásobný finalista Australian Open sa tento rok v Melbourne nepredstaví. "Je mi ľúto, že nebudem môcť štartovať tento rok v Melbourne, keďže nie som ešte pripravený hrať. Zvážil som všetky možnosti a rozhodol som sa odletieť domov," citovala agentúra AP Murrayho, ktorému aktuálne patrí v rebríčku ATP 16. pozícia.

Trojnásobný grandslamový víťaz nehral súťažne od Wimbledonu. Tridsaťročný Škót sa nedokázal ani dlhším odpočinkom a konzervatívnou liečbou zbaviť bolestí a na sociálnej sieti naznačil možnosť operácie.

Nebude hrať ani Nišikori, stále ho trápi zápästie


Japonský tenista Kei Nišikori odriekol svoju účasť na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Do Melbourne ho nepustí práve zápästie, ktoré si nestihol doliečiť.

Nišikori pauzuje od augusta pre roztrhnutú šľachu na zápästí. Pre zranenie nemohol štartovať na US Open, čím zastavil sériu 21 nepretržitých účastí na grandslamových podujatiach. "'Aussie Open' je môj obľúbený turnaj. Moja rehabilitácia prebieha bez problémov, no nie som ešte stopercentne pripravený vrátiť sa a hrať zápasy na tri víťazné sety," uviedla bývalá svetová štvorka prostredníctvom svojho agenta. Informáciu priniesla agentúra AP.