Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Murray sa v Dubaji vráti do turnajového kolotoča

Britský tenista Andy Murray, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na nasadenú jednotku čaká v Dubaji v úvodnom kole Malek Jaziri z Tuniska.

Dubaj 26. februára (TASR) - Líder svetového tenisového rebríčka ATP Andy Murray sa vracia do súťažného kolotoča. Ako najvyššie nasadený hráč sa predstaví na turnaji v Dubaji (27. februára - 5. marca). Murrayho trápili v uplynulých týždňoch zdravotné problémy.

"Mal som pásový opar. Nie je to hrozné, ani nič super. Musel som na chvíľu poľaviť, preto som nemohol ísť v tréningoch naplno. Cítim sa už však dobre. Predchádzajúce dva týždne som už zaberal," povedal britský tenista k svojej absencii.

Na nasadenú jednotku čaká v Dubaji v úvodnom kole Malek Jaziri z Tuniska. "Cítim sa sviežo a pripravený," dodal Murray, ktorý si chce napraviť chuť po neúspešnom úvode sezóny. Na prvom grandslamovom turnaji Australian Open skončil už v osemfinále na rakete Nemca Mischu Zvereva. "V Melbourne som nehral dobre. Zlepšoval som sa, ale nebolo to také dobré, ako som očakával," citovala agentúra AP Murrayho. Doterajším maximom svetovej jednotky v Dubaji je finále z roku 2012, v ktorom podľahol Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.