Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Osaková získala v Indian Wells prvý titul a napodobnila Hantuchovú

Japonská tenistka Naomi Osaková. Foto: TASR/AP

V kalifornskej púšti si vo finále dvojhry v súboji dvoch dvadsiatničiek poradila s Ruskou Dariou Kasatkinovou hladko v dvoch setoch.

Indian Wells 19. marca (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková zakončila rozprávkovú jazdu na turnaji v Indian Wells ziskom prvého titulu na okruhu WTA. V kalifornskej púšti si vo finále dvojhry v súboji dvoch dvadsiatničiek poradila s Ruskou Dariou Kasatkinovou hladko 6:3, 6:2. Hneď v úvodnom geme stratila podanie, v ďalšom priebehu zápasu však predviedla agresívny tenis s množstvom víťazných úderov a svoju súperku zvalcovala.

Osaková napodobnila Slovenku Danielu Hantuchovú, ktorá tiež získala svoju prvú singlovú trofej v Indian Wells - v marci 2002 vo veku 19 rokov. V roku 2007 vybojovala Hantuchová v Kalifornii ďalší titul. Osaková priznala, že pred nedeľňajším vyvrcholením turnaja cítila napätie. "Bola som extrémne nervózna a vystresovaná. Snažila som sa to však zakryť a vyvolať dojem, že som pokojná. Vedela som, že Daria bude bojovať o každý fiftín. Strata podania hneď v úvodnom geme mi paradoxne pomohla, uvoľnila som sa a na kurte som začala robiť tie správne rozhodnutia," citovala slová Osakovej oficiálna webstránka WTA.

Kasatkinová, ktorá v Indian Wells získala skalpy grandslamových víťaziek Venus Williamsovej, Sloane Stephensovej a Dánky Caroline Wozniackej, uznala kvality Osakovej: "Naomi podala vo finále oveľa lepší výkon ako ja a zaslúžila si vyhrať. Myslím si, že na začiatku sme boli obe nervózne, bol to pre nás najväčší zápas v kariére. Ja som bola príliš kŕčovitá a nepodarilo sa mi nájsť protizbraň na jej razantné údery. Naomi nemá žiadne slabiny, kvalitne podáva, má dobrý forhend i bekhend."