Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Česká tenistka Šafářová je nová svetová deblová jednotka

Česká tenistka Lucie Šafářová Foto: TASR/AP

Šafářová vystriedala na tróne svoju dlhoročnú deblovú partnerku Američanku Betthanie Mattekovú-Sandsovú, ktorá nútene pauzuje pre vážne zranenie

New York 21. augusta (TASR) - Česká tenistka Lucie Šafářová je nová ženská svetová deblová jednotka. Na čelo rebríčka WTA vo štvorhre sa dostala vďaka postupu do semifinále turnaja v Cincinnati, kde štartovala spoločne s krajankou Barborou Strýcovou.

Šafářová vystriedala na tróne svoju dlhoročnú deblovú partnerku Američanku Betthanie Mattekovú-Sandsovú, ktorá nútene pauzuje pre vážne zranenie. "Splnil sa mi jeden zo snov, ktoré som si vytýčila. Práve pre toto človek každý deň vstáva, maká a snaží sa zo seba dostať to najlepšie. Som veľmi šťastná, že sa mi podaril takýto úspech," uviedla pre server idnes.cz 30-ročná Šafářová, ktorá je v poradí 35. jednotkou vo štvorhre a štvrtou Češkou po Helene Sukovej, Jane Novotnej a Květe Peschkeovej.

České tenistky momentálne kraľujú obom ženským rebríčkom. Karolína Plíšková sí napriek neúspešnej obhajobe titulu v Cincinnati udržala post najlepšej singlistky. Rumunka Simona Halepová totiž uhrala vo finále proti Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej iba jediný gem.