Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Vo finále turnaja WTA v Monterrey bude Muguruzová a Azarenková

Magdaléna Rybáriková, archívna snímka, Foto: TASR/AP

Zverenku Petra Hubera ošetrovali za stavu 2:5 a zabandážovali jej lýtkový sval.

Monterrey 7. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako ôsma si nezahrá finále dvojhry na turnaji WTA v mexickom Monterrey. V sobotnom semifinálovom stretnutí podľahla dvojke "pavúka" Garbine Muguruzovej Blancovej zo Španielska za 72 minút 2:6, 3:6.

Zverenku Petra Hubera ošetrovali za stavu 2:5 a zabandážovali jej lýtkový sval. Vzápätí druhýkrát neudržala podanie a prehrala prvý set. V druhom dejstve znížila na 3:4, keď jediný raz prelomila servis súperky, ihneď však stratila vlastný a v nasledujúcom geme Muguruzová Blancová zužitkovala prvý mečbal.

Španielka si vo finále zahrá proti turnajovej päťke Viktorii Azarenkovej z Bieloruska. Tá zdolala v druhom semifinále najvyššie nasadenú Nemku Angelique Kerberovú v trojsetovej bitke 6:4, 4:6 a 6:1.

dvojhra - semifinále:

Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (8-SR) 6:2, 6:3, Viktoria Azarenková (5-Biel.) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 6:4, 4:6, 6:1


Keysová postúpila do finále turnaja WTA v Charlestone


Dánska tenistka Caroline Wozniacka nasadená ako piata postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA v americkom Charlestone. Petru Martičovú z Chorvátska zdolala v sobotu 6:3, 6:4. O trofej si zahrá proti domácej Madison Keysovej, ktorá vyradila Monicu Puigovú z Portorika 6:4, 6:0.

dvojhra - semifinále:

Caroline Wozniacka (5-Dán.) - Petra Martičová (16-Chor.) 6:3, 6:4, Madison Keysová (8-USA) - Monica Puigová (Portor.) 6:4, 6:0