Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

WIMBLEDON: Nadal nerozmýšľa nad postom jednotky: Som šťastný ako hrám

Španielsky tenista Rafael Nadal odvracia úder Američanovi Donaldovi Youngovi v 2. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne 5. júla 2017. Foto: TASR/AP

Pre 31-ročného Španiela je momentálne prvoradá radosť z predvádzanej hry.

Londýn 6. júla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal predvádza na grandslamovom turnaji vo Wimbledone dobré výkony, no nerozmýšľa nad, či by sa opäť mohol vrátiť na post svetovej jednotky rebríčka ATP. Pre 31-ročného Španiela je momentálne prvoradá radosť z predvádzanej hry.

Desaťnásobnému víťazovi Roland Garros patrí v rebríčku druhá pozícia so stratou viac ako dvetisíc bodov na lídra Brita Andyho Murrayho. Prioritou však pre Nadala aj naďalej zostávajú výsledky na kurte ako pohľad na rebríček. "Momentálne je teraz ťažké na to myslieť. Som šťastný z toho, ako hrám. Samozrejme, je lepšie byť jednotkou ako dvojkou alebo päťkou. V tejto fáze mojej kariéry je rebríčkové postavenie dôležité. Ak by som mal opäť šancu dostať sa na prvé miesto, tak by to bolo niečo skvelé," uviedol španielsky tenista.

Nadal má vo Wimbledone na dosah prvú štvrťfinálovú účasť od roku 2011, v druhom kole postúpil cez nenasadeného Američana Donalda Younga hladko v troch setoch 6:4, 6:2, 7:5. "Tráva je odlišný povrch. Veci sa na nej rýchlo menia. Myslím si, že robím správne veci. Cítim, že hrám dobre. Nemyslím na to, ako ďaleko by som sa mohol dostať. Čaká ma tréning, potom zápas, to je všetko. Je to moja cesta, ktorú sa snažím dodržiavať," citovala agentúra DPA Nadala.