Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Tenisti Bracciali a Starace dostali tresty za ovplyvňovanie zápasov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bracciali dostal doživotný dištanc, Starace je suspendovaný na 10 rokov.

Londýn 21. novembra (TASR) - Talianski tenisti Daniele Bracciali a Potito Starace dostali tvrdé tresty za ovplyvňovanie zápasov v súvislosti so stávkovaním. Bracciali dostal doživotný dištanc, Starace je suspendovaný na 10 rokov. Za vinných ich v stredu uznal nezávislý antikorupčný vyšetrovateľ na základe podkladov Jednotky tenisovej integrity (TIU).

Bracciali okrem trestu zákazu činnosti musí zaplatiť pokutu 250.000 amerických dolárov. Štyridsaťročný bývalý profesionál ovplyvňoval na základe verdiktu vyšetrovateľa Richarda McLarena zápasy na turnaji ATP 500 v Barcelone v apríli 2011. Bracciali je aktuálne na 100. mieste rebríčka ATP vo štvorhre, najvyššie v kariére bol v júni 2012 na 21. mieste. V dvojhre sa dostal najvyššie na 49. miesto v máji 2006.

Starace okrem desaťročného trestu dostal aj pokutu 100.000 dolárov. Tridsaťsedemročný tenista, ktorý už ukončil kariéru, porušil pravidlá rovnako ako Bracciali na turnaji v Barcelone pred viac ako siedmimi rokmi. Na základe verdiktu sa najbližších desať rokov nemôže zúčastniť na žiadnom oficiálnom tenisovom podujatí. Starace dosiahol najlepšie umiestnenie v singloch v októbri 2007, keď bol na 27. priečke, vo štvorhrách sa v júni 2012 dostal na 40. miesto. Informáciu priniesla agentúra AFP.