Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

S. Williamsová do finále dvojhry na turnaji WTA v Miami

Americká tenistka Serena Williamsová Foto: TASR/AP

Vo finále sa stretne s úspešnejšou z druhého semifinále, ktoré bude v réžii Slovenky Dominiky Cibulkovej a šampiónky z grandslamového Melbourne.

Miami 27. marca (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v Miami. V prvom semifinále ako nasadená jednotka zvíťazila vo štvrtok nad turnajovou štvorkou Mariou Šarapovovou z Ruska 6:4 a 6:3. Vo finále sa stretne s úspešnejšou z druhého semifinále, ktoré bude v réžii Slovenky Dominiky Cibulkovej a šampiónky z grandslamového Melbourne Číňanky Na Li.

Svetová jednotka vyhrala nad štvornásobnou grandslamovou víťazkou Šarapovovou už pätnástykrát za sebou, celkovo 16-krát. Ruska ju dokázala zdolať iba vo dvoch dueloch ešte v roku 2004. Šarapovová v Miami hrala vo finále päťkrát, ale ani raz turnaj nevyhrala. Williamsová bude teraz bojovať už o jej siedmy titul na tomto podujatí. V repríze minuloročného finále dominovala Američanka po oveľa lepšom výkone, akými sa prezentovala v doterajšom priebehu turnaja tento rok.

"Vedela som, že ak chcem zostať v hre a na turnaji bojovať vo finále, musím hrať oveľa lepšie. V predchádzajúcich zápasoch som sa dosť trápila, ale dnes som hrala oveľa agresívnejšie," povedala víťazka.

dvojhra - semifinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Maria Šarapovová (4-Rus.) 6:4, 6:3