Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Azarenková volá po väčšej starostlivosti o deti na turnajoch

Na snímke bieloruská tenistka Victoria Azarenková sa teší z výhry nad Ruskou Jelenou Vesninovou v 2. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne 5. júla 2017. Foto: TASR/AP

Bývalá svetová jednotka sa na grandslamovom turnaji vo Wimbledone vrátila do súťažného diania po tom, ako sa jej pred polrokom narodil syn Leo.

Londýn 6. júla (TASR) - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková volá po väčšej starostlivosti o deti na turnajoch. Bývalá svetová jednotka sa na grandslamovom turnaji vo Wimbledone vrátila do súťažného diania po tom, ako sa jej pred polrokom narodil syn Leo.

Jej návrat na súťažný okruh priniesol nové starosti, keďže cestuje aj so svojím synom. "Už som o tom hovorila s niektorými ľuďmi z WTA. Urobím všetko pre to, pretože je to dôležité. Muži majú na každom turnaji luxus v podobe škôlok. Je podľa mňa správny čas, aby rovnaký benefit mali aj ženy. Pre nás je to oveľa dôležitejšie a náročnejšie," uviedla Azarenková.

Detské jasle nie sú bežnou súčasťou turnajov WTA, ale na grandslamových turnajoch existujú. Vedenie WTA preto tiež zabezpečilo lekársku službu pre tenisové matky. Informovala agentúra DPA.