Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

WIMBLEDON: Murraymu sa darí v miešanej štovrhre

Na archívnej snímke britský tenista Andy Murray. Foto: TASR/AP

Trojnásobný grandslamový víťaz sa naposledy predstavil v dvojhre v januári na Australian Open, v prvom kole prehral so Španielom Robertom Bautistom Agutom.

Londýn 10. júla (TASR) - Britský tenista Andy Murray absolvoval úspešný návrat na dvorce po operácii bedra, no zatiaľ nepomýšľa na dvojhru. Na grandslamovom turnaji vo Wimbledone účinkuje v miešanej štvorhre a spoločne s Američankou Serenou Williamsovou sa prebojovali do 3. kola.

Bývalá svetová jednotka má však ešte dlhú cestu k dvojhre. Podľa jeho slov to môže trvať aj rok a pol. "Nemyslím si, že sa dá stanoviť presný harmonogram. Musím toho spraviť ešte veľa, najmä po fyzickej stránke. Cesta za singlom bude poriadne dlhá," citovala Murrayho agentúra AFP.

Trojnásobný grandslamový víťaz sa naposledy predstavil v dvojhre v januári na Australian Open, v prvom kole prehral so Španielom Robertom Bautistom Agutom. V Melbourne vtedy priznal, že bolesti bedra mu možno ukončia kariéru. Potom však absolvoval úspešnú operáciu, ktorá mu dala nádej. Napriek tomu cíti rezervy a vylúčil možnosť, že by sa na záverečnom grandslame sezóny US Open predstavil v dvojhre: "Niektorí ľudia si myslia, že zotavenie trvá päť či šesť mesiacov, ale tak to nie je. Možno to bude deväť, dvanásť alebo osemnásť mesiacov, v každom prípade spravím všetko, aby som sa vrátil."

Murray bojoval vo Wimbledone aj v mužskej štvorhre, s Pierrom-Huguesom Herbertom sa dostali do 2. kola.