Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Ak vás zastaví polícia a všetko bude v poriadku, dostanete odmenu

Polícia spúšťa dopravno-bezpečnostnú akciu zameranú na alkohol. Foto: Teraz.TV

"Za volantom bez opice", nové platobné terminály pre políciu a tresty pre rýchlych vodičov.



Bratislava 1. augusta (Teraz.TV) - "Za volantom bez opice" je názov ďalšej dopravno-bezpečnostnej akcie polície, ktorá bude prioritne zameraná na zisťovanie, či vodiči pred alebo počas jazdy pili alkohol. Akcia sa začne dnes o 18.00 h a skončí sa o polnoci. Vodiči, ktorých dychová skúška bude negatívna, budú odmenení jednorazovým testom na zistenie alkoholu v dychu.

Oddnes bude aj dvadsať motorizovaných policajných hliadok na najbližšie tri mesiace vybavených platobným terminálom, aby vodiči mohli uložené pokuty zaplatiť platobnou kartou, ak pri sebe nemajú dosť peňazí. Ide o pilotný projekt, ktorý sa bude po troch mesiacoch vyhodnocovať.
Terminály by mali zjednodušiť život policajtom aj vodičom.

Po najtragickejšom víkende na slovenských cestách v júni, kedy prišlo o život 13 ľudí, vrátane štyroch dievčat pri nehode autobusu, sa bezpečnostná situácia v doprave zlepšuje. Napriek tomu polícia zaznamenala aj mediálne publikované extrémne prípady rýchlych jázd.

Policajti podľa prezidenta Gašpara urobili opatrenia, ktoré zamerali najmä na to, aby bolo mŕtvych na cestách čo najmenej.