Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Keď je tanec pri tyči umením

Týždeň na webe: Keď je tanec pri tyči umením Foto: Tablet.TV

iPhonové šialenstvo, školské obedy, prvenstvo Facebooku a tanec pri tyči – Týždeň na webe sa venuje aj týmto témam.



Bratislava 23. septembra (TABLET.TV) – Firma Buzzsumo priniesla analýzu takmer troch miliónov zdieľaní článkov z top 190 portálov, aby zistila, aký dosah má marketing jednotlivých webov. V rámci sociálnych sietí v zdieľaní jednoznačne dominoval Facebook s viac než 80 percentami.

Po tom, čo Apple oficiálne predstavil svoje produkty – iPhone 6, iPhone 6 Plus a hodinky Apple Watch - sa rozbehlo šialenstvo. Napríklad na piatej avenue v piatok čakalo v rade viac než tisíc ľudí. V parížskom nákupnom centre novinka spôsobila bežecký ošiaľ. Pozrite sa, čo sa prihodilo prvému majiteľovi iPhonu 6, Austrálčanovi, ktorý si pred predajňou postál niekoľko dní a zaplatil stovky dolárov. Novinky sa bude týkať aj ďalšia téma - nová aplikácia s názvom Horizon umožňuje natáčať videá v akomkoľvek uhle. To znamená koniec vertikálnych videí alebo výrezov. Aplikácia využíva gyroskop, teda zariadenie na udržiavanie rovnakej orientácie alebo rovnakého smeru, ktorý zabezpečí, že aj pri pretočení telefónu ostane pomer strán zachovaný. Na videu sa tak zmena uhla neprejaví.

Viac než 1,3 miliardy voľne dostupných profilových fotografií nájdete na stránke The Faces of Facebook. Ak kliknete na ikonku polohy a tak povolíte prístup k vášmu účtu, teda stránke sprístupníte profilové informácie a zoznam priateľov, web vám označí, kde sa nachádza vaša profilová fotka.

V novom Týždni na webe sa cez fotografie obedov pozrieme aj do školských jedální v jednotlivých krajinách a uvidíte aj spomalené video, ktoré zachytáva tanečnicu Sarah Scottovú pri točení sa okolo tyče.