Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejovú extraligu obohatia majstri sveta

Na snímke slovenský hokejista Ľuboš Bartečko Foto: TASR/Oliver Ondráš

Útočník Ľuboš Bartečko nastúpi za kamzíkov z Popradu a obranca Peter Smrek si oblečie dres Martina.

Poprad 5. septembra (TASR) - Ľuboš Bartečko sa pripojil k tímu hokejového extraligistu HK Poprad a chcel by v ňom zotrvať celú sezónu. Spoločne s Radoslavom Suchým sa obaja predstavia v drese "kamzíkov" už v piatkovom prípravnom zápase proti Martinu. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Korzár.

Skúsený tridsaťosemročný útočník už prednedávnom avizoval, že po návrate popradského mužstva zo sústredenia vo Švajčiarsku sa k nemu pripojí. "Vyzerá to tak, že sezónu začnem v Poprade a myslím si, že tu odohrám celý súťažný ročník. Mal som všelijaké plány, ale napokon to takto vyšlo a rozhodol som sa ostať v Poprade. Momentálne som tu a som hráčom Popradu," povedal pre portál poprad.korzar.sme.sk Bartečko.

Spoločne s ním by sa mal v drese "kamzíkov" objaviť aj obranca Radoslav Suchý, ktorý v ňom pôsobil už aj v uplynulých troch ročníkoch.

Smrek podpísal ročný kontrakt s Martinom

Hokejový extraligista MHC Mountfield Martin získal do svojich defenzívnych radov Petra Smreka. Vedenie klubu uzavrelo so skúseným obrancom ročný kontrakt, nastúpiť by mal už v piatkovom prípravnom zápase proti Popradu.

Peter Smrek
Foto: TASR/Pavel Neubauer
"Peter Smrek podpísal ročnú zmluvu. Do našej obrany prinesie najmä skúsenosti, ktoré budeme potrebovať na ľade počas presiloviek, ale aj v oslabeniach. Pre ostatných bude príkladom toho, ako má práca obrancu vyzerať na ľade. V týchto veciach má pre nás veľké skúsenosti a som si istý, že ich budeme z jeho strany vidieť aj cítiť," uviedol pre TASR generálny manažér MHC Martin Kalnický.

Vedeniu martinského klubu sa podarilo udržať minuloročných lídrov tímu na čele s Jaroslavom Markovičom, ktorý svojou produktivitou potiahol tím v uplynulej sezóne do štvrťfinále play off. Defenzívu navyše vystužil skúsený Marek Kolba, ktorý sa z Košíc vrátil do Turca po piatich rokoch. Z majstrovského tímu "oceliarov" prišiel aj Oliver Jokeľ, zo Žiliny Tibor Varga. "Káder nemáme uzavretý, hľadáme ešte jedného útočníka. Musí to však byť naozaj výrazný prínos. Je to zdĺhavý proces a nerád by som niekde urobil chybu," dodal Kalnický.

Smrek reštartoval v uplynulom ročníku po troch rokoch aktívnu kariéru práve v drese Martina. Predtým nastúpil na svoj posledný zápas v septembri 2010 v KHL v drese Severstaľu Čerepovec, s ktorým následne ukončil zmluvu. Dôvodom boli pretrvávajúce problémy s oboma kolenami. V minulosti hrával za Frankfurt v DEL či Moru vo švédskej lige. Na konte má aj 28 štartov v zámorskej NHL v dresoch St. Louis a New York Rangers.