Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

HK Martin získal Kaduru a Michalčina, končia Fíni Rantanen a Hölli

Hokejista Dominik Kadura, archívna snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Martinský tím je priebežne na 9. priečke tabuľky Tipsport ligy.

Martin 7. novembra (TASR) - Vedenie MHC Martin uskutočnilo počas reprezentačnej prestávky niekoľko zmien v kádri A-mužstva. Do tímu prichádza útočník Dominik Kadura a aj obranca Christián Michalčin, ktorý bude v Martine na hosťovaní z Košíc. V klube naopak už nepočítajú s Fínmi Anssim Rantanenom a Anttim Höllim. Klub o zmenách informoval prostredníctvom oficiálneho konta na Facebooku.

Dominik Kadura sa do najvyššej slovenskej súťaže vracia po roku strávenom v dánskom Gentofte Stars. Odchovanec Liptovského Mikuláša v minulosti pôsobil v Nitre, v Banskej Bystrici a aj v projekte HK Orange 20. Obranca Christián Michalčin prichádza na hosťovanie z klubu HC Košice, v drese ktorého nastúpil v aktuálnej sezóne do 17-tich zápasov, v ktorých získal štyri asistencie.

Dvojica fínskych hokejistov nenaplnila v Martine očakávania. Útočník Antti Hölli odohral 5 zápasov, v ktorých strelil iba jeden gól. Obranca Anssi Rantanen mal v 14-tich zápasoch dva kanadské body a šesť mínusových v tabuľke +/-.

Martinský tím je priebežne na 9. priečke tabuľky Tipsport ligy, ale po reprezentačnej prestávke bude ešte dohrávať viacero zápasov, ktoré boli preložené pre žltačku v martinskom tíme.