Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

HKM Zvolen dostal od disciplinárky pokutu 4500 eur

Fanúšikovia Banskej Bystrice použitím pyrotechniky prerušili zápas 1. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HKm Zvolen - HC 05 Banská Bystrica vo Zvolene v piatok 12. septembra 2014. Foto: TASR/Branislav Račko

Športovo-technické doriešenie nedohraného zápasu 1. kola Tipsport extraligy proti Banskej Bystrici je v kompetencii spoločnosti Pro-hokej, ktorá vynesie ortieľ do 48 hodín.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) na svojom pondelkovom zasadnutí potrestala HKM Zvolen pokutou 4500 eur za nedostatočné zabezpečenie usporiadateľskej služby v nedohranom zápase 1. kola Tipsport extraligy proti Banskej Bystrici.

"DK SZĽH riešila prípad výlučne z disciplinárneho hľadiska. Organizátor podujatia, klub HKM Zvolen, bol potrestaný v zmysle ustanovení Disciplinárneho poriadku SZĽH pokutou vo výške 4500 eur za závažný prípad disciplinárneho previnenia voči zákonu č. 1/2014. Zvolenčania nezabezpečili všetky úkony, ktoré by zamedzili, aby sa do priestoru vyhradeného pre fanúšikov hostí dostali a boli aj použité zakázané pyrotechnické výrobky," citovala predsedu DK SZĽH Pavla Remžíka oficiálna internetová stránka SZĽH. Športovo-technické doriešenie nedohraného zápasu je v kompetencii spoločnosti Pro-hokej, ktorá vynesie ortieľ do 48 hodín.

Tradičné stredoslovenské derby Zvolena s Banskou Bystricou nedohrali pre hustý dym nad ľadovou plochou, ktorý spôsobila pyrotechnika v tábore banskobystrických divákov. Keďže sa dym nerozplynul ani po viac ako hodine čakania, rozhodcovia podľa pravidiel SZĽH duel predčasne ukončili v čase 58:33 min a za stavu 4:3 pre domácich.