Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Jánoš sa možno vráti na extraligový ľad ako hrajúci asistent Trenčína

Branislav Jánoš Foto: TASR

Branislav Jánoš by si obliekol žltočervený dres opäť po troch rokoch, počas ktorých pôsobil v Piešťanoch, poľskom klube GKS Tychy či prvoligovej Prievidzi.

Trenčín 20. februára (TASR) - Hokejistom Dukly Trenčín môže pomôcť v závere základnej časti extraligy skúsený útočník Branislav Jánoš. Súčasný asistent hlavného trénera Milana Staša sa vrátil na ľad po takmer štyroch mesiacoch.

Štyridsaťtriročný hokejista začal sezónu v prvoligovej Prievidzi, po trinástich dueloch sa však zranil a počas rekonvalescencie sa vydal na trénerskú dráhu. Po zvolení Milana Staša do funkcie hlavného kormidelníka Dukly sa stal jeho asistentom. Po takmer štyroch mesiacov sa v drese Prievidze vrátil na súťažného duelu a v závere základnej časti by mohol byť pripravený pomôcť aj Trenčanom v boji o postup do play off.

"Braňo už odohral aj zápas za Prievidzu, takže nejde len o udržiavanie sa v kondícii. V prípade, že by sa nám zranili hráči, viem si predstaviť, že ho použijeme na poste hrajúceho asistenta. Má skúsenosti, vie podržať puk na hokejke, čo je vidno aj na tréningoch. Nezabudol hrať hokej. Každá kvalitná ruka a noha nám môže v záverečných bojoch pomôcť," cituje oficiálna stránka Dukly slová trénera Milana Staša. Nastúpiť by mohol už vo štvrtkovom dueli 50. kola proti Popradu, dopoludňajší tréning však viedol ako asistent trénera.

Jánoš by si obliekol žltočervený dres opäť po troch rokoch, počas ktorých pôsobil v Piešťanoch, poľskom klube GKS Tychy či prvoligovej Prievidzi. V minulosti hrával na Slovensku aj v Slovane Bratislava, Žiline či Banskej Bystrici. So slovenskou reprezentáciou zažil postup do elitnej kategórie MS a zúčastnil sa aj na dvoch olympijských turnajoch.