Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Bondra sa stal generálnym manažérom All Star tímu Tipsport ligy

Na snímke generálny manažér All Star tímu Tipsport Ligy Peter Bondra počas tlačovej konferencie k nadchádzajúcemu All Star víkendu 2018 v Bratislave 28. novembra 2017. Foto: TASR/Dano Veselský

Na All Star Cupe na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktorí sa odohrá 17. 2. v Bratislave, sa predstavia aj výbery českej extraligy, nemeckej DEL a rakúskej EBEL.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Generálnym manažérom All Star tímu Tipsport Ligy sa stal Peter Bondra. Bývalý vynikajúci hokejista a autor "zlatého" gólu vo finále MS 2002 bude mať za úlohu zostaviť realizačný tím a vybrať hráčov, ktorí budú reprezentovať najvyššiu slovenskú súťaž vo februárovej exhibícii. Na All Star Cupe na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu (17.2. v Bratislave) sa predstavia aj výbery českej extraligy, nemeckej DEL a rakúskej EBEL.

"Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou tejto prestížnej udalosti. Je to historická akcia, na ktorú sa veľmi teším," uviedol Bondra na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave. "V najbližšom čase sa chcem sústrediť na výber trénerov a následne na zloženie nášho All Star tímu, využijem pri tom aj pomoc Richarda Lintnera. Verím, že sa nám podarí spoločne vytvoriť bojovný tím, ktorý v medzinárodnej konfrontácii uspeje a pred domácim publikom siahne po víťaznej trofeji," dodal bývalý generálny manažér slovenskej reprezentácie.

Myšlienka zorganizovať regionálny All Star víkend za účasti líg zo susedných krajín vznikla začiatkom roka. Oslávi sa ním 25. výročie samostatnej slovenskej súťaže. Víťaz si okrem trofeje odnesie finančnú dotáciu 25-tisíc eur. All Star Cup sa odohrá vo formáte 3 na 3 systémom každý s každým, zápasy potrvajú 2x15 minút. Každé mužstvo bude mať tucet korčuliarov a dvoch brankárov. Tabuľka určí výsledné poradie po záverečnom súboji, ktorý obstarajú slovenská a česká liga. Všetky kluby štyroch súťaží budú zastúpené aspoň jedným hráčom, maximálny počet cudzincov v jednotlivých výberoch je sedem. Termín je v čase konania ZOH v Pjongčangu, takže k dispozícii nebudú všetci hokejisti.

"Pre hráčov to bude výzva, všetci sa budú chcieť ukázať. Pre mňa to bude takisto výzva v tom, že budem musieť vybrať hokejistov vhodných do formátu 3 na 3, aby sme mali puk čo najviac na našich hokejkách. Budú to musieť byť dobrí korčuliari, ktorí využijú otvorenejší ľad a budú mať puk pod kontrolou. To budú hlavné faktory pri výbere," upresnil Bondra. Ten pravidelne sleduje cez internet zápasy svojho syna Dávida, ktorý hrá za Poprad, a popritom aj výkony ostatných hráčov v najvyššej slovenskej súťaži.

Tipsport Liga ako organizátor predstavil v utorok aj dresy, v ktorých sa predstavia tímy v budúcoročnej exhibícii. Zapózovali v nich Miss Slovensko 2015 Lujza Straková a prvá vicemiss 2016 Michaela Meňkyová. All Star Cup bude mať bohatý sprievodný program, ten sa začne už o 13.00 h pred Zimným štadiónom O. Nepelu v Bratislave, kde bude pre fanúšikov nachystaná fan zóna. "Máme pre nich pripravených niekoľko sprievodných podujatí, bohatý kultúrny program, koncerty, súťaže a množstvo atrakcií," povedal šéf Pro Hokeja Richard Lintner.