Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Detva nezachytila úvod, Škvaridlo: Hlavy sme nechali v autobuse

Na snímke uprostred hore tréner Detvy Miroslav Chudý dohovára hráčom na striedačke po treťom góle v zápase 12. kola baráže o Tipsport Ligu Dukla Trenčín - HC 07 Orin Detva v Trenčíne v utorok 11. apríla 2017. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tréner hostí Miroslav Chudý musel športovo priznať, že v Tipsport Lige sa v budúcom ročníku predstaví lepší tím.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Hokejisti Detvy len ťažko hľadali pozitíva po rozhodujúcom zápase baráže na ľade Trenčína, ktorý mala Dukla celý čas pod kontrolou. Tréner hostí Miroslav Chudý musel športovo priznať, že v Tipsport Lige sa v budúcom ročníku predstaví lepší tím.

"Trenčín nám strelil rýchle góly a od toho sa odvíjal celý zápas. Mal ho neustále pod kontrolou a nepretržito hrozil. Ja mu môžem iba poblahoželať, pretože si prešiel ťažkým ročníkom a športovo musím priznať, že v najvyššej súťaži sa napokon predstaví lepšie mužstvo. My sme mali neskúsený káder, iba dvaja hráči niekedy hrali takýto kľúčový zápas," povedal kormidelník HC '07 Orin Detva.

Hnev však nedokázal skryť útočník Tomáš Škvaridlo: "Mňa to veľmi štve, pretože sme si absolútne neplnili povinnosti v prvej tretine. Náskok 3:0 sa proti takému súperovi, aký je Trenčín, ťažko doháňa. My sme mali hlavy ešte asi v autobuse. Sezóna bola dlhá a ja som sa veľmi na tento zápas tešil. Napokon to však dopadlo veľmi zle. Dukla dala rýchle góly a potom sa ťažko naháňa zajac po poli. V hokeji je síce možné všetko, ale je to potom ťažoba."

O všetkom rozhodol raketový nástup Trenčína, keď Dukla diktovala tempo hry a dostala súpera pod veľký tlak. "Ja som vedel, že začnú zostra, my sme lietali po ľade kade-tade. Trenčín má skúsené mužstvo, jeho hráči vedeli, kde sa majú postaviť, hrali dobre takticky. My sme, naopak, absolútne nezvládli prvú tretinu," pokračoval Škvaridlo.

Sezónu však môžu v Detve hodnotiť ako dobrú, hoci jej záver nebol úspešný. "My sa nemáme za čo hanbiť, ale neuspeli sme v rozhodujúcom zápase. Na druhej strane sme ukázali počas sezóny, že hokej hrať vieme. Som rád, že sme robili radosť fanúšikom, ktorí sú v Detve fantastickí. Aj keď sme prehrávali, tak nás hnali dopredu, to inde nie je. Tam keď prehrávate, tak vás idú ukameňovať," dodal Škvaridlo, ktorého budúcnosť v klube nie je jasná. Ako pre TASR prezradil, momentálne má jednu ponuku, zvažuje ju a rozhodne sa v najbližších dňoch.