Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín trápia absencie, manažér Kobezda: Hľadáme náhradu za Ölveckého

Na snímke Ján Kobezda. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Adam Drgoň, Jakub Gašparovič, Tomáš Bulík, Radek Dlouhý, Dominik Briestenský či Peter Ölvecký. Ani jeden z týchto trenčianskych hráčov nenastúpil v Košiciach z dôvodu choroby či zranenia.

Trenčín 23. novembra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín prehrali v predohrávke 23. kola Tipsport Ligy v Košiciach 1:2, ale zo Steel arény mohli odchádzať so vztýčenými hlavami. Favorizovanému súperovi boli vyrovnaným súperom, pri troche šťastia mohli získať i bod, a to aj napriek vysokému počtu absencií. Trenčanom chýbalo nielen viacero hráčov základnej zostavy, ale aj tréner Josef Turek.

Adam Drgoň, Jakub Gašparovič, Tomáš Bulík, Radek Dlouhý, Dominik Briestenský či Peter Ölvecký. Ani jeden z týchto trenčianskych hráčov nenastúpil v Košiciach z dôvodu choroby či zranenia. Aj napriek tomu hostia dokázali statočne vzdorovať súperovi, ktorý napokon predsa len natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy. "Prišli sme poddimenzovaní. Máme zranených troch hráčov z prvej formácie, k tomu chodil obranca Jáchym počas zápasu zvracať a ešte Dominik Novák si zranil členok. Nechceme sa však na to vyhovárať. Mňa teší, že nálada v tíme je už omnoho lepšia. Dnes chalani zabojovali za seba i za tých, ktorí sú zranení. Máme na čom stavať," uviedol po zápase generálny manažér Dukly Ján Kobezda, ktorý na zápas v Košiciach nahradil chorého Josefa Tureka v pozícii hlavného trénera. "Užil som si to. Chalani mi k tomu dopomohli svojím výkonom a bojovnosťou. Osobne si myslím, že sme si dnes nejaký ten bod zaslúžili. Žiaľ, ideme domov naprázdno. Mali sme šance, ale na druhej strane aj mladý Peťo Kutej dobre zachytal. Pri druhom góle sme spravili chybičku, ktorá nás napokon stála bod," poznamenal Kobezda.

Podľa jeho slov by záskok na pozícii trénera nemal mať dlhé trvanie. Trenčania budú mať vďaka utorňajšej predohrávke v piatok voľno a najbližšie sa predstavia v nedeľu doma proti Popradu. Niekoľko hráčov by sa dovtedy malo vrátiť do tréningového procesu, ale to sa nedá povedať o Ölveckom. Ten utrpel zranenie v zápase proti Nitre po zákroku obrancu Versteega. So skúseným centrom to vyzerá na koniec sezóny a tak sa vedenie klubu obzerá po náhrade. "Hľadáme centra, pretože typický center nám pri Peťovej absencii chýba. V utorok bol na operácii, čaká ho asi ešte jedna. Absencia pri takomto zranení je 6-8 mesiacov, takže túto kapitolu sme pre túto sezónu uzavreli. Musíme za neho nájsť náhradu," prezradil pre TASR Kobezda.

Spomínané hráčske výpadky mu síce robia vrásky na čele, ale v tíme vidí aj viacero pozitív. Okrem bojovného výkonu v Košiciach je to aj strelecká forma Marcela Hossu. Ten strelil v uplynulých troch zápasoch celkovo šesť gólov a umlčal kritikov. "Bolo jasné, že skôr či neskôr to musí prísť. Marcel sa potreboval iba adaptovať, zvyknúť si na isté veci a už vidieť, že je to extratrieda čo sa týka strieľania gólov," dodal Kobezda.