Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Juraj Mondík odstúpil z pozície prezidenta HC Košice

Na snímke Juraj Mondík. Foto: TASR/František Iván

Košickí hokejisti obsadili v základnej časti Tipsport Ligy 3. miesto, ale pozíciu favorita nepotvrdili vo štvrťfinálovej sérii s Martinom a podľahli 2:4 na zápasy.

Košice 19. apríla (TASR) - Juraj Mondík už nie je prezident hokejového lubu HC Košice. Doterajší čelný predstaviteľ klubu odstúpil po tom, ako sa rozhodol prevziať zodpovednosť za neúspech v nedávnom play off, keď A-mužstvo vypadlo už vo štvrťfinále. Košický klub informoval o Mondíkovej abdikácii na svojej oficiálnej stránke.

Košickí hokejisti obsadili v základnej časti Tipsport Ligy 3. miesto, ale pozíciu favorita nepotvrdili vo štvrťfinálovej sérii s Martinom a podľahli 2:4 na zápasy. Pre ambiciózny klub to bol príliš skorý koniec sezóny. "Uvedomujem si zodpovednosť najvyššieho predstaviteľa klubu a preto som sa rozhodol na svoju pozíciu abdikovať. Prajem košickému hokeju v ďalších sezónach všetko najlepšie, najmä veľa športových úspechov," povedal Juraj Mondík, ktorý pôsobil v pozícii prezidenta košického klubu od roku 2012.

"S hokejovým klubom HC Košice som toho zažil mnoho. Moja práca pre klub sa začala pred 13 rokmi, z toho uplynulých 5 som zastával pozíciu prezidenta. Počas môjho pôsobenia v tejto funkcii sme ako klub dvakrát získali titul majstra Slovenska, raz druhé miesto a raz sme boli tretí. Od vzniku Ligy majstrov sme boli tri roky za sebou jej účastníkom, dvakrát sme postúpili do play off. Som hrdý, ako klub fungoval z hľadiska celkového zabezpečenia, či už finančného, alebo organizačného. Som presvedčený, že hráči, ktorí u nás hrali, spomínajú na nás ako na klub, v ktorom všetko klapalo a ich jediná starosť bola plne sa sústrediť na svoj športový výkon. Avšak prišiel čas, keď sme napriek všetkému úsiliu hrali a nevyhrávali. Prišiel aj záverečný neúspech sezóny v podobe piateho miesta," uviedol pre klubovú stránku Mondík.

Meno jeho nástupcu by malo byť známe v najbližších týždňoch. "Úprimne ďakujeme pánovi Mondíkovi za jeho dlhoročnú prácu pre hokejový klub. Jeho tvrdá práca a zanietenie pre šport a mesto Košice boli vždy dôkazom jeho oddanosti pre dobrú vec. Prajeme mu do budúcnosti len to najlepšie," uviedol prvý viceprezident HC Košice Rick Shank.