Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košice začali prípravu s 23 hráčmi, traja legionári sa pripoja neskôr

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Zverencov trénera Milana Jančušku čaká dokopy deväť prípravných zápasov, prvý je na programe už 1. augusta.

Košice 24. júla (TASR) - Hokejový klub HC Košice odštartoval v pondelok prípravu na ľade pred novou sezónou Tipsport Ligy s 23 hráčmi A-mužstva. Zverencov trénera Milana Jančušku čaká dokopy deväť prípravných zápasov, prvý je na programe už 1. augusta.

Realizačný tím má v kádri dvojicu brankárov, sedem obrancov a štrnásť útočníkov vrátane kapitána Ladislava Nagya. Legionári Joakim Lundström, David Pacan a Jere Pulli sa k mužstvu pripoja 1. augusta a neodohrajú tak prvý prípravný zápas. Hráči sa stretli v košickej Crow aréne, kde ich oficiálne privítal nový výkonný šéf klubu Rastislav Rusič za prítomnosti športového manažéra Pavla Zůbeka, trénerskej dvojice Milan Jančuška – Jerguš Bača a ďalších členov realizačného tímu. "Hráčom som poprial do ďalšej prípravy veľa šťastia, aby sa vyhli zraneniam. Ctím si férové vzťahy a na nich chcem stavať. Hokej je tímová hra, preto si nekladiem osobné ciele, ale máme spoločné ciele, ktorými sú výborná hra a návrat fanúšikov na tribúny. HC Košice je špičkový klub a tak, ako všetci športovci, aj my chceme vyhrať posledný zápas sezóny," povedal Rusič.

Hlavný tréner A-mužstva Milan Jančuška privítal, že sa hráči opäť predstavia na ľade a čo najskôr chce nájsť zloženie celých pätoriek. "Vieme, že hráči vo všeobecnosti nemajú radi letnú prípravu, takže nástup na ľad nás všetkých teší. Zároveň musím povedať, že nás čaká veľmi veľa práce. Budeme hľadať zloženie útočných trojíc, obranných dvojíc a celých pätoriek, preto som rád, že máme v prípravnom období deväť prípravných zápasov vrátane troch na Tatranskom pohári. Naši chlapci odchádzali na dovolenky s individuálnymi plánmi, ktoré museli naplniť. Všetko teda smerujeme k tomu, aby sme sa vynikajúco pripravili na sezónu," povedal Jančuška pre oficiálnu stránku klubu.

Kapitán Nagy verí, že mužstvo bude v novej sezóne predvádzať atraktívny hokej a pritiahne na štadión čo najviac fanúšikov: "Prvý týždeň bude určite náročný, dôležité bude, aby sa nikto nezranil, aby sme sa dobre rozcvičili. Najviac si želám, aby sme hrali pekný hokej, aby naše zápasy začali ľudia navštevovať vo väčšom počte. Keď sa nám bude dariť, všetci budeme spokojní."

Do Košíc zamieril cez leto aj najproduktívnejší hráč uplynulej sezóny Tipsport Ligy Marek Hovorka. V drese Žiliny nazbieral v 64 zápasoch 28 gólov a 46 asistencií. "Do Košíc som išiel s tým, že je tu tréner Jančuška, som presvedčený, že sa nám bude dariť. Sila nášho mužstva pôjde určite postupne hore, dôležité bude, aby sme si sadli na ľade aj ľudsky, do konečného úspechu vstupuje vždy veľa aspektov. Urobíme všetko pre úspech," uviedol Hovorka pre hckosice.sk.

Z majstrovskej Banskej Bystrice prišiel produktívny Petr Kafka: "Cítil som, že potrebujem zmenu, nový, svieži vietor pre hokej. Mám rád veľké výzvy, očakávaný tlak v Košiciach mi vyhovuje."

Košičania odohrajú dokopy deväť prípravných zápasov vrátane troch na Tatranskom pohári. Najprv sa predstavia 1. augusta proti Popradu v Crow aréne, ďalšie tri domáce stretnutia sú už naplánované v Steel aréne. Držitelia platných permanentiek na sezónu 2017/2018 majú vstup na všetky domáce prípravné zápasy zadarmo. Ostatní fanúšikovia si môžu vstupenky na všetky domáce prípravné zápasy zakúpiť od pondelka v predajnej sieti Ticketportal za jedno euro.

Káder A-mužstva HC Košice v príprave:

brankári: Vladislav Habal, Joakim Lundström (od 1. augusta), Stanislav Škorvánek
obrancovia: Martin Bača, Václav Čížek, Martin Dudáš, Patrik Koch, Lukáš Matejka, Christián Michalčin, Jere Pulli (od 1. augusta), Eduard Šedivý
útočníci: Jiří Bicek, Peter Boltun, Tomáš Hričina, Marek Hovorka, Richard Jenčík, Petr Kafka, Tomáš Klíma, Patrik Koyš, Ladislav Nagy, Martin Novotný, David Pacan (od 1. augusta), Šimon Petráš, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Filip Vrábeľ

Realizačný tím:
Milan Jančuška – hlavný tréner, Jerguš Bača – asistent hlavného trénera, Marko Milý – tréner brankárov, Daniel Kičura – kondičný tréner, Ľubomír Výrostek, Marcel Papcun – maséri, Jozef Kubašovský – hlavný lekár

Prípravné zápasy:

1. augusta 17.00 h: HC Košice – HK Poprad (hrá sa v Crow aréne)
4. augusta 17.00 h: HC Košice - HKM Zvolen (hrá sa v Steel aréne)
8. augusta 17.00 h: HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš (hrá sa v Steel aréne)
10. augusta 17.00 h: HKM Zvolen – HC Košice

Tatranský pohár (hrá sa v Poprade):

18. augusta 15.00 h: Junosť Minsk (Biel.) – HC Košice
19. augusta 15.00 h: Dunaujvárosi Acélbikák (Maď.) – HC Košice
20. augusta 17.00 h: zápas o konečné umiestnenie na Tatranskom pohári

Ďalšie prípravné zápasy:

24. augusta 17.00 h: MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Košice
31. augusta 17.00 h: HC Košice – GKS Tychy (Poľ.) (hrá sa v Steel aréne)