Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Liptovský Mikuláš podľahol v 35. kole Zvolenu 1:4

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Zvolenskí hokejisti rozhodli o svojom víťazstve v priebehu prostrednej tretiny.

Spišská Nová Ves 4. decembra (TASR) - Favoprizovaný Zvolen nenechal nič na náhodu. O svojom víťazstve rozhodol v priebehu prostrednej tretiny.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Góly:
14. Števuliak - 23. Kytnár (Handlovský), 25. Mitchell (Kelemen), 38. Handlovský (Špirko), 41. Zuzin (Obdržálek, Fraser). Rozhodovali: Štefik, Orolin - Durmis, Šoltés, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 174 divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Fereta, Mezovský, Nádašdi, Bača, Nemec, Suchý, Košecký, Števuliak – Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna – Uram, Oško, J. Sukeľ – Nechaj, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík, Vybiral
HKM Zvolen: Skapski – Vandane, Fraser, Zeleňák, Růžička, Drgoň, Pöyhönen, Roman – Šišovský, Špirko, Obdržálek – Kelemen, Mitchell, Zuzin – Mich. Chovan, Kytnár, Handlovský – Andrisík, Holovič, S. Petráš – Marcinek


Zvolen mohol otvoriť skóre už v 1. minúte, ale Obdržálek zblízka prestrelil bránku. Liptáci odpovedali šancou Lištiaka, ale ujal sa až nájazd Števuliaka, ktorý dokázal skórovať napriek nedovolenému atakovaniu zo strany Pöyhönena. Domáci mali v úvodnej tretine miernu streleckú prevahu, ich náskok mohli zvýšiť Uhrík a Vybiral, ale pred Skapskim neuspeli.

Zvolenu famózne vyšiel vstup do druhej tretiny, keď vďaka presným zásahom Kytnára a Mitchella otočil skóre. V 29. minúte Kytnár pekne prenechal puk Handlovskému, ktorý vypálil nad bránku. V 38. minúte sa však po prihrávke Špirka nemýlil a v presilovke potrestal vylúčenie domáceho Žiaka. O necelú minútu mohol Handlovský pridať štvrtý gól rozbehnutých hostí, ale trafil len bočnú sieťku.

Úsilie Liptákov spraviť niečo s výsledkom dostalo ďalšiu ranu už v 50. sekunde záverečnej časti hry, keď Zuzin z otočky prestrelil Hollého - 1:4. Liptákom na zdramatizovanie nepomohli ani tri presilovky a pripísali si štvrtú prehru v sérii.

MAC Budapešť zdolal SR 20 až po predĺžení


Hokejisti HK Orange 20 prehrali v utorňajšom vloženom zápase Tipsport Ligy s MAC Budapešť 4:5 po predĺžení.

HK Orange 20 - MAC Budapešť 4:5 pp (0:1, 2:3, 2:0 – 0:1)
Góly:
28. Kollár (Giertl), 40. Giertl (Kupec, Fafrák), 57. Fafrák (Giertl, Kollár), 58. Fafrák (Dlugoš, Urbánek) – 12. Klempa (Negrin), 27. Langkow (Dudás, Bodó), 32. Negrin (Bodó, Nagy), 37. Dudás (Brown, Dansereau), 64. Langkow (Bodó, Dudás). Rozhodovali: Jonák, Novák – Valo, Orolin, vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 0:1, 142 divákov.

HK Orange 20: Hlavaj – Kupec, Švec, Boldižár, Dlugoš, Brincko, Nahálka, Golian, Štefanka – Giertl, Kollár, Fafrák – Köver, Havrila, Urbánek – Čenka, Sojka, Minárik – Lunter, Džugan, Juščák
MAC Budapešť: Rajna – Pozsgai, Macaulay, Vokla, Dudás, Negrin, Burt, Csollák – Nagy, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Terbócs, Szabad – Pápa, Majoross, Kedves


Hostia vstúpili do zápasu lepšie a v oslabení sa dostali do vedenia zásluhou Klempu, ktorý v 12. minúte obišiel obrancu domácich a otvoril skóre. Všetky strelecké pokusy mladíkov kryl brankár Rajna.

V druhom dejstve sa vďaka Kollárovi a Giertlovi tešili z presných zásahov aj hráči HK Orange 20, no favorizovaný súper pridal ďalšie tri.

Tri minúty pred koncom stiahol náskok MAC na jediný gól Fafrák a ten istý hráč už o pol minúty neskôr zariadil predĺženie.

Prišla však 64. minúta, kanadský center Langkow si blafákom položil gólmana HK Orange Hlavaja a skóroval do odkrytej bránky.

Bystričania si poradili s Nitrou až po predĺžení



Obe mužstvá ťahali pozoruhodnú víťaznú šnúru, domáci sedem, hostia osemzápasovú.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 3:2 pp (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Góly:
40. Sýkora (Marshall, Asselin), 57. Selleck (Marshall, Sloboda), 62. Faille (Šťastný, Sýkora) - 5. Majdan (Scheidl), 8. Rapáč (Blackwater, McCormack). Rozhodovali: Goga, Stano - Rojík, Synek, vylúčení: 6:9 na 2 min., navyše Lichanec (B. Bystrica) 10 min. za napadnutie zozadu, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, zmeny: od 36. navyše Bodnár (B. Bystrica), 2491 divákov.

HC'iClinic B. Bystrica: Williams - Kubka, Ďatelinka, Marshall, Nemčík, Sloboda, Biro - Gabor, Češík, Kabáč - Asselin, Faille, Selleck - Török, Šťastný, Sýkora - Varga, Zigo, Lichanec - Bodnár
HK Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím - Lantoši, Slovák, Blackwater - Majdan, Kerbashian, Scheidl - Rapáč, Bortňák, Buček - Hrušík, Čaládi, Šiška


Obe mužstvá ťahali pozoruhodnú víťaznú šnúru, domáci sedem, hostia osemzápasovú. Po prvej tretine boli k jej natiahnutiu oveľa bližšie Nitrania. V 5. min za bránkou stratil Faille puk a Majdan zblízka otvoril skóre. K druhému gólu pomohla hosťom presilovka o dvoch hráčov a v 8. min po odrazenom puku skóre vďaka Rapáčovi navýšili skóre. 'Baranom' sa nedarilo strelecky, pomalšie korčuľovali, k pukom sa dostávali neskôr a z toho vyplývalo aj zriedkavé vytváranie šancí, alebo menší počet striel. Už v 2. min Asselin po prieniku pohrozil, v 7. min skúšal Šimbocha v bránke strelou po ľade Češík, no zostalo len pri vyrazenom puku, v 16. min zasa Faille v presilovke pohotovo z uhla dobre zamieril a tým sa aj uzavrel banskobystrický účet v úvodnej dvadsaťminútovke. Hostia vyžarovali zo seba dosť sebavedomia, ktoré ešte viac narástlo po dvoch góloch, a to ešte v 15. min Šiška nepremenil dobrú príležitosť a v 18-tej Morrison v oslabení nezakončil razantnejšie samostatný nájazd. Kontaktný gól dotlačili do siete domáci až 50 sekúnd pred záverom druhej tretiny. V početnej výhode sa trafil do siete tečovanou strelou Sýkora a pretrhol aj kus streleckej smoly. Celá druhá tretina bola v znamení častých nepresností, puk dosť odskakoval od čepelí a aj preto v rozhodujúcich chvíľach sa nedostávali hráči do zakončenia. V 29. min spálil v presilovke tutovku osamotený pred bránkou Selleck, o pár sekúnd neskôr po skončení oslabenia riešil prečíslenie hosťujúci Rais samostatne a Williams s istotou zakročil. V 35. min preváhal optimálny moment na zakončenie Asselin a aj Nemčík mohol v 37. min znížiť. V tretej tretine sa očakávalo hraničné nasadenie na oboch stranách, hlavne u domácich, ktorí sa snažili odvrátiť na vlastnom ľade prvú trojbodovú prehru sezóny na domácom ľade. Nitrania predtým vo vzájomných zápasoch prehrali za sebou s 'baranmi' 11-krát a aj táto neúspešná štatistika ich dosť motivovala. Ku koncu sa hral vzrušujúci hokej a v 57. min doprial pri vyrovnávajúcom góle Selleckovi, ktorý tečoval bombu Marshalla. V predĺžení nepremenil samostatný nájazd Lantoši, potom hrali domáci presilovku štyroch na troch a v nej rozhodol o dvoch bodoch pre domácich v 62. min Faille.

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Začali sme trochu zaspato, v prvej tretine sme nehrali tak, ako sme chceli. Postupom času, už v druhej tretine, sa zápas vyrovnal, fanúšikovia sa dostali tiež do varu, podarili sa nám aj nejaké presilovky, z našej strany to bol vydarený zápas."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Z môjho uhla pohľadu to bol vyrovnaný zápas, tak ako sme prehrali, mohli sme aj vyhrať. Určite rozhodujúce a dôležité boli presilovky, domáci mali na ne vynikajúcich hráčov a v zápase im boli dosť dopriate. Potvrdili, že majú v nich veľkú silu, inak zápas mal podľa mňa dobrú úroveň."

Ján Sýkora, autor jedného gólu B. Bystrice: "My sme prvú tretinu dobre nezahrali, no bojovnosťou, srdcom a energiou tímu sme sa dostali do zápasu a doviedli ho až do víťazného konca. Moja gólová strela trafila plece brankára a od neho puk padol do bránky. Mohli sme z presiloviek streliť viac gólov, škoda. V zápase sme sa na góly napracovali, niekedy padajú, teraz to bolo iné. Nitra hrala výborne, v defenzíve skákali jej hráči hneď na puk, ťažko sa dalo presadiť."

Juraj Majdan, strelec jedného gólu Nitry: "Škoda, zápas sme veľmi dobre rozohrali, no zbytočne sme si ho chybami a oslabeniami prehrali. Mrzí ma to, naša séria sa skončila, no nevadí, máme na čom stavať a dúfam, že nakopneme ďalšiu.

Proti Banskej Bystrici sa nám dlho vo vzájomných zápasoch nedarilo, veril som, že to teraz zlomíme, nepodarilo sa, možno to máme v hlavách. Strelil som síce úvodný gól, teší ma, trochu som to nakopol, no boli sme veľa vylučovaní, hra sa kúskovala. Hrali proti sebe mužstvá s dlhou víťaznou sériou, ale ten hokej bol viac opatrný, málo pre oko diváka."