Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Novozámčania majú pred sebou prvé zápasy, Mikeš by uvítal Jágra

Štefan Mikeš (vľavo). Foto: TASR/Martin Baumann

Tréner hokejistov Nových Zámkov Štefan Mikeš verí, že sa jeho hráči dostanú čo najskôr do tempa a vytvoria konkurencieschopný tím.

Nové Zámky 8. augusta (TASR) - Účastník hokejovej Tipsport Ligy HC Nové Zámky začal prípravu na ľade spomedzi všetkých tímov ako jeden z posledných. Tréner Štefan Mikeš verí, že sa jeho hráči dostanú čo najskôr do tempa a vytvoria konkurencieschopný tím.

Prvý tréning na ľade absolvoval vlaňajší nováčik Tipsport Ligy 4. augusta, o štyri dni neskôr sa hráči HC predstavili na otvorenom tréningu pre médiá. Vo štvrtok 10. augusta už na nich čaká prvý prípravný zápas proti FTC Budapešť, o 24 hodín neskôr si zmerajú sily s Detvou. "Momentálne máme v kabíne 38 korčuliarov, takže sa rozdelíme na skupiny. Sú medzi nimi aj mladí hokejisti, s ktorými sa do budúcnosti ráta. Výkonnosť na extraligu ešte nemajú, ale chceme aby vedeli, že sa majú kam vrátiť a že s nimi počítame. Trénujú s nami aj chalani z juniorky, ktorí by mohli ísť do "béčka". Ďalej tam máme cudzincov a hráčov, s ktorými sa ráta. Je to teda variabilné a rôznorodé. Jedna časť bude hrať vo štvrtok a v druhom zápase proti Detve nastúpia hráči, ktorí by mali byť oporami v extralige," povedal pre TASR Štefan Mikeš.

Zámčania sú na ľade iba pár dní, čo trénera veľmi neteší. Ten musí navyše skladať káder úplne odznova. "V našom tíme nezostala kostra tímu, máme to celé pomenené, ideme prakticky od začiatku. Hráči si musia sadnúť, každý prišiel odinakiaľ, chce to ešte čas. Ale verím že to pôjde rýchlo a že budeme v tomto úspešní," povedal kormidelník tímu z juhu Slovenska, ktorý už má v prehľad aj o tom, kto by mal byť v novej sezóne lídrom. "Ukazujú sa. Oni sami vedia, kto má vek na to, aby tú pozíciu plnil. Ale zatiaľ sa len spoznávame. Cudzinci prichádzali postupne, napríklad Šulc iba v sobotu."

Tím je opäť poskladaný z hráčov mnohých národností, v kabíne sú okrem Slovákov aj zástupcovia z Česka, Ruska, Kanady, Ameriky, či Maďarska. Kouč Zámčanov by si však ešte nejaké doplnenie kádra vedel predstaviť. "Spokojný nie som, prijal by som nejakého skúseného hráča. Ale jedine, že by k nám prišiel Jaromír Jágr. Prijal by som obrancu i centra. Nevidím tento káder ako konečný, aj tréning ukázal, že nie každý je po lete pripravený. Buď to ešte doženie v individuálnej príprave, alebo sa s ním rozlúčime," uzavrel 52-ročný tréner.

Novinkou v tíme HC Nové Zámky je aj zloženie realizačného tímu. Asistentom hlavného trénera sa stal František Kučera, ktorý je zároveň trénerom brankárov. Kučera má bohaté skúsenosti s mládežníckym hokejom, šesť sezón robil asistenta pri kormidle reprezentácie SR do 18 rokov.