Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Pro-hokej odporučí SZĽH udeliť licenciu všetkým 10 slovenským klubom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predstavenstvo Pro-hokeja takisto konštatovalo, že sú splatené všetky dlhy hráčov Žiliny.

Bratislava 19. júla (TASR) - Pro-hokej ako riadiaci orgán Tipsport Ligy odporučí Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH) udeliť všetkým desiatim slovenským klubom z najvyššej súťaže licenciu. Medzi nimi aj MsHK Žilina, ktorý vyplatil hráčom všetky finančné podlžnosti.

Predstavenstvo Pro-hokeja sa uznieslo, že všetkých desať slovenských klubov Tipsport Ligy splnilo podmienky pre udelenie licencie. Takisto konštatovalo, že sú splatené všetky dlhy hráčov Žiliny. Riadiaci orgán súťaže teraz odovzdá podklady Výkonnému výboru SZĽH, ktorý na svojom zasadnutí v polovici augusta definitívne rozhodne o udelení licencií.

Turbulentnú situáciu v MsHK Žilina pomohla upokojiť aj Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja (SIHPA). Hráči Žiliny súhlasili s tým, že ak im klub okamžite, teda do stredy 18. júla, zaplatí dlžnú sumu zníženú o niekoľko percent, tak hokejisti budú považovať všetky záväzky klubu za vyrovnané. "Ide o veľké gesto zo strany hráčov, ktoré je potrebné oceniť. Napriek veľkému omeškaniu klubu, hráči súhlasili so znížením celkovej sumy, ktorá im mala byť zaplatená. Na toto riešenie hráči pristúpili aj z dôvodu, aby Pro-hokej mohol schváliť odporučenie udelenia licencie pre klub MsHK Žilina na nasledujúcu sezónu," uviedol na webstránke asociácie prezident SIHPA Oliver Pravda.

SIHPA taktiež požiadala vedenie SZĽH, aby VV SZĽH prizval zástupcu SIHPA na jeho zasadnutie, na ktorom bude rozhodovať o definitívnom udelení licencií jednotlivým klubom pre nasledujúcu sezónu.

Už na začiatku júla spravilo významný krok k získaniu licencie pre MsHK Žilina vedenie mesta, ktoré schválilo financie pre klub vo výške 210.000 eur - 50.000 na vyrovnanie záväzkov, ktoré má klub k hráčom, a 160.000 na fungovanie klubu.