Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín zaberá dvojfázovo, s tímom trénuje aj Hossa, zmluvu ešte nemá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pred štartom novej sezóny Tipsport ligy čaká hokejistov Dukly spolu osem prípravných zápasov vrátane domáceho Rona Cup-u.

Trenčín 24. júla (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín v pondelok odštartovali prípravu na ľade s na 90-percent hotovým kádrom. Pred štartom novej sezóny Tipsport ligy ich čaká spolu osem prípravných zápasov vrátane domáceho Rona Cup-u.

V pondelok na trenčianskom štadióne zarezávalo Á-čko spolu s juniormi. "Tento a nasledujúci týždeň budú chalani trénovať dvojfázovo bez zápasov. Striedajú sa dve partie, ráno a poobede, ľad a posilňovňa. Trénujú s nami aj juniori," povedal pre TASR hlavný kormidelník Dukly Július Pénzeš.

Vedenie klubu spod hradu Matúša Čáka stále vedie rokovania s niekoľkými hráčmi, no podľa hlavného trénera je káder dokončený už na 90%. S tým, že niektorí z hráčov ešte nespečatili zmluvy podpisom, ale na podmienka sa s klubom už dohodli. Inak je to v prípade Marcela Hossu, s ním ešte prebiehajú rokovania. "Marcel s nami trénuje, je to v rokovaní. To je jediný hráč, s ktorým sme sa zatiaľ nedohodli. Ostatní, aj keď ešte nepodpísali, sú už dohodnutí, napríklad Peter Ölvecký. Takže je to otázka dvoch - troch dní. Z mladých hráčov sú tam Denis Hudec, Ján Pardavý, Jozef Švec, či Matúš Holenda," pokračoval Pénzeš.

Trenčín odohrá v príprave pred novým ročníkom najvyššej súťaže dokopy osem zápasov. "Začíname 8. augusta doma s Havířovom, následne hráme 10. augusta v Olomouci. Potom nás čaká domáci turnaj Rona Cup, kde hráme tri zápasy a po ňom máme naplánované ešte ďalšie tri zápasy. Budú to odvety s Havířovom a Olomoucom a na záver súboj vo Vítkoviciach," dodal.

Na tradičnom Rona Cup-e sa predstaví dokopy šesť tímov. Okrem domácej Dukly a Žiliny aj francúzske Mulhouse a Štrasburg a české kluby VHK Vsetín a Oceláři Třinec.

Program prípravných zápasov:

utorok 8. augusta: Dukla Trenčín - Havířov
štvrtok 10. augusta: HC Olomouc - Dukla Trenčín

Rona Cup - Trenčín (17. - 19. augusta):
účastníci: Mulhouse (Fr.), VHK Vsetín (ČR), MsHK Žilina (SR), Oceláři Třinec (ČR), Dukla Trenčín (SR), Štrasburg (Fr.)

štvrtok 24. augusta: Havířov - Dukla Trenčín
utorok 29. augusta: Dukla Trenčín - HC Olomouc
piatok 1. septembra: HC Vítkovice - Dukla Trenčín