Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Banskobystričania uznali kvalitu Popradu, ich najbližší cieľ je jasný

Na snímke hráči Banskej Bystrice Marek Bartánus (vľavo) a strelec prvého gólu Brock Higgs počas 6. zápasu semifinále Kaufland play off hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad - HC ´05 Banská Bystrica 2. apríla 2019 v Poprade. Foto: TASR Oliver Ondráš

Hokejisti Banskej Bystrice ukončili semifinálovú sériu víťazstvom 2:0 na popradskom ľade a potvrdili, že v play off sú mimoriadne silný súper.

Banská Bystrica 3. apríla (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice to proti HK Poprad nemali jednoduché, ale húževnatého súpera napokon pretlačili a piatykrát v rade si zahrajú vo finále play off. Semifinálovú sériu ukončili víťazstvom 2:0 na popradskom ľade a potvrdili, že v play off sú mimoriadne silný súper. Ako víťaz uplynulých dvoch ročníkov majú pred finálovou sériou jasný cieľ - zlatý hetrik.

V Poprade sa im dlho nedarilo vyhrať, pod Tatrami padli aj v prvých dvoch zápasoch semifinále. Negatívnu sériu však zlomili v najvhodnejšom čase, po víťazstve 2:0 v 6. zápase vypukla radosť z postupu do piateho finále v rade. "V tejto sérii dlho platilo pravidlo o domácom prostredí, až my sme to zlomili. Od druhej tretiny sme zapli naplno, v tretej nás upokojil ten rýchly gól v úvode. Ale klobúk dolu pred Popradom, mali za sebou výbornú sezónu. My sme to však zvládli, a to je pre nás dôležité," zhodnotil útočník Marek Bartánus.

Hráči oboch tímov po sérii uznali kvality súpera. V pozícii favorita boli "barani," ktorí ju napokon aj potvrdili, ale "kamzíci" ukázali húževnatosť, vďaka ktorej vo štvrťfinále vyradili Košice a aj v základnej časti ňou viackrát potrápili Banskú Bystricu. "Treba povedať, že Poprad má výborný tím a proti nám hrali veľmi dobre. V každom zápase bol dôležitý každý gól, najviac asi vždy ten prvý, od ktorého sa to potom odvíjalo. V 6. zápase už od stavu 0:2 strácali pôdu pod nohami, v závere zápasu sme už dominovali. Už sa potom nemali o čo oprieť," uviedol útočník Matej Češík.

Banskobystričania sa tak pokúsia o zlatý hetrik, pre Češíka by však v prípade úspechu išlo už o šiesty titul majstra Slovenska. Až by sa mohlo zdať, že finálová účasť je pre 30-ročného centra priam rutinou. "Každé finále, ale aj každý postup zo série je zážitok. Tak je tomu aj teraz a veľmi sa na to teším. Keď sme dokráčali až do finále, tak už nemôžeme myslieť na nič iné. Každý z nás sa poctivo pripravoval, spoločne sme trénovali skoro rok pre to, aby sme dosiahli ten vytúžený cieľ. Máme pred sebou niečo, čo chceme dosiahnuť a spravíme všetko, aby sa to podarilo," dodal Češík.