Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti Žiliny si poradili s HK Orange 3:1

Na snímke radosť Žilinčanov z gólu Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žilinčania si tak po víťazstve vo vloženom kole Tipsport extraligy zapísali do tabuľky prvé tri body v sezóne.

Žilina 11. septembra (TASR) - Hokejisti MsHK Žilina vyhrali vo štvrtkovom vloženom zápase hokejovej Tipsport extraligy nad HK Orange 20 3:1.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie mladí slovenskí reprezentanti. Novákovu strelu spomedzi kruhov ešte Landsman kryl, ale o pár sekúnd už Hochel z rovnakej pozície otvoril skóre. Domáci hokejisti sa na ľade dlho hľadali, bránu Godlu ohrozovali len sporadicky. Až pred koncom prvej tretiny pritlačili a v 16. minúte po prihrávke Kanka vyrovnal Štěpán Novotný. Už o 96 sekúnd neskôr Godla neudržal strelu Ďurkecha a Milan Procházka zblízka dorazil puk do siete - 2:1.

Aj v prostrednej časti pokračoval bojovný hokej bez výraznejších šancí, brankári na oboch stranách nemali veľa práce. Skóre stretnutia sa menilo len v 27. minúte, keď sa individuálne presadil Štěpán Novotný a po prieniku cez dvoch hráčov strelil svoj druhý gól v zápase. Mladí Slováci mali možnosť skorigovať stav počas dvoch presilových hier, Žilinčania však zodpovedne bránili a súpera do väčších šancí nepustili.

Záverečná tretina neponúkla v porovnaní s úvodnými dvoma nič nové. Hoci dvadsiatka prehrávala o dva góly, v ofenzíve sa proti solídne organizovanej obrane Žiliny presadzovala zriedkavo. Najväčšiu šancu nepremenil Dominik Novák, ktorý ani na dvakrát neprekonal Landsmana. Potvrdiť víťazstvo mohol v samostatnom úniku Drevenák a v 57. minúte aj Horna, ani jeden z nich však neuspel. Žilinčania napriek tomu náskok ustrážili a bez väčších problémov si pripísali prvé tri body v sezóne.

MsHK Žilina - HK Orange 20 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Góly: 16. Novotný, 17. Procházka, 27. Novotný – 4. Hochel. Rozhodovali: Štefik - Holienka, Tvrdoň, vylúčení: 7:3 na 2 min, navyše J. Moravec (Žilina) na 10 min za napadnutie, presilovky a oslabenia: 0:0, 369 divákov

zostavy:

Žilina: Landsman - Bobček, J. Moravec, J. Jelínek, Krčula, Kadela, Dlouhý, Ďurkech, Jaroslav Niník - Milan Procházka, Kristek, Horna - J. Kubiš, Drábek, Kanko - Drevenák, Valášek, A. Lipovský - Jarab, Paleček, Š. Novotný

SR 20: Godla - Holenda, Hochel, Jendroľ, Pavúk, Bačík, F. Fekiač, Mendrej - Giľák, D. Rehák, Koyš - Hrušík, Sukeľ, Briestenský - Skalický, S. Petráš, Danišovský - D. Novák, Kabáč

Hlasy po zápase:

Jozef Zavadil, tréner Žiliny: "Ďakujem hráčom za to, že dnes chceli body získať. Do poslednej chvíle sme mali problém s vyriešením niektorých vecí, najmä čo sa týka skladby zostavy. K dvadsiatke mám úctu, bol som sa pozrieť na ich prvý zápas proti Popradu. Oproti nemu hrali o 30 až 40 percent lepšie. Priznávam, že nás zaskočili, preto som rád, že sme uspeli. Hráči sa potrebujú zohrať, dnes sme do poslednej chvíle zostavu len hľadali."

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Z našej strany to nebolo najhoršie. Mali sme dobré veci v ofenzíve aj v defenzíve. Žiaľ, stále máme obrovský problém s premieňaním šancí a využívaním presilových hier. Dnes sme mohli streliť tri alebo štyri góly. Za stavu 1:3 sme chceli s výsledkom niečo urobiť, nepodarilo sa nám však streliť kontaktný gól."