Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Hrdina Popradu Abdul prečítal Williamsa: Sme psychicky hore

Na archívnej snímke hráč Popradu Jindřich Abdul. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Popradskí hokejisti po napínavom rozuzlení dôležitého zápasu vyrovnali stav série na 2:2 a pred duelom v Banskej Bystrici dostali injekciu nemalého sebavedomia.

Poprad 29. marca (TASR) - Domáca úloha splnená, je načase zabrať vonku. Tieto slová si po štvrtom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipsport Ligy hovorili hokejisti HK Poprad, ktorí v ňom zdolali Banskú Bystricu 2:1 po samostatných nájazdoch. Po napínavom rozuzlení dôležitého zápasu vyrovnali stav série na 2:2 a pred duelom v Banskej Bystrici dostali injekciu nemalého sebavedomia.

Zatiaľ čo v treťom zápase série nedovolili "baranom" skórovať ani raz, v štvrtom inkasovali už v 6. minúte. "Nič iné ako víťazstvo sme si nepripúšťali a ani za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane," uviedol Samuel Takáč. Jeho spoluhráč z útoku Marek Zagrapan ešte v prvej tretine vyrovnal na 1:1 a tento stav sa nezmenil ani po 10-minútovom predĺžení. Keďže išlo o jeden z prvých štyroch zápasov série, nasledovali samostatné nájazdy. Tie gólom otvoril Jindřich Abdul, ktorý blafákom prekonal banskobystrického brankára Stephona Williamsa. "Brankár Bystrice ma asi mal prečítaného a myslel si, že rád chodím do bekhendu. Ale ja mám viac možností zakončenia, takže napokon som prečítal ja jeho. Stiahol som si to do forhendu a keď som mal prázdnu bránku, tak to už bolo jednoduché," uviedol Abdul.

Popradčanov následne podržal v nájazdoch neomylný brankár Tomáš Vošvrda a keď Samuel Takáč gólom otvoril piatu sériu nájazdov, bolo po zápase. "Dopredu som vedel, čo urobím. Už som to párkrát spravil, vychádzalo mi to, preto som nemal dôvod meniť to. A vyšlo to opäť. Netreba však zabúdať na brankára, ktorý nám vychytal nájazdy," poznamenal Takáč. "Kamzíci" si uvedomovali dôležitosť štvrtého zápasu, po ktorom nechceli ísť do Banskej Bystrice za stavu 1:3. Zodpovednosť im však nezviazala nohy a víťazstvom potvrdili, že s "baranmi" držia krok. "Šťastie sa priklonilo na našu stranu a teraz sme psychicky hore. Do Bystrice si pôjdeme po tretiu výhru," zdôraznil Abdul.