Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Košičanom sa vracajú hráči po zranení, pribudol tréner brankárov

Na snímke tréner Anton Tomko. FOTO TASR/František Iván

Trénera Košičanov Anton Tomko teší, že sa do tréningu už zapojili aj hráči, ktorí na třineckom turnaji pre zranenie chýbali.

Košice 18. augusta (TASR) - Hokejisti HC Košice majú za sebou "oceliarsky" turnaj v Třinci, v ktorom si postupne zmerali sily s ruským Čerepovcom a českými extraligistami z Třinca a Vítkovíc. Aj napriek trom prehrám vidí tréner Anton Tomko na výkonoch svojich zverencov pozitíva. Do kádra úradujúceho extraligového majstra sa momentálne vracajú hráči po zranení a v aktuálnej príprave pribudol do realizačného tímu aj tréner brankárov.

Košičania odohrali na silne obsadenom turnaji tri zápasy v priebehu troch dní. Slovenský majster v nich ťahal za kratší koniec a v štvorčlennej tabuľke obsadil posledné miesto. "Bol to kvalitný turnaj a v každom zápase sme museli siahnuť na dno síl. Bolo to pre nás veľmi poučné, pretože to isté môžeme očakávať od Kolína, s ktorým sa stretneme v Lige majstrov. Tie tri zápasy nám odhalili nejaké nedostatky, na ktorých budeme pracovať na tréningoch. Tento turnaj hodnotím veľmi pozítvne, pretože hrať s takýmito mužstvami bolo pre naše mužstvo prínosom. Výsledky síce neboli podľa očakávania, ale len silní súperi nám odkryjú nedostatky," zhodnotil košické vystúpenie na prvom ročníku Steel Cupu tréner Tomko. Pre jeho zverencov sa už prípravné obdobie prakticky skončilo, keďže už vo štvrtok sa predstavia v prvom zápase Ligy majstrov proti nemeckému Kolínu na jeho ľade.

Trénera Košičanov teší, že sa do tréningu už zapojili aj hráči, ktorí na třineckom turnaji pre zranenie chýbali. "Sojčík, Češík a Macejko sa už zapojili do tréningového procesu. Trénovať už začína aj Adam Lapšanský, čo je veľmi dobre. Zo zranených hráčov nám však naďalej chýba Michal Šeda. Aj to naštrbilo naše zámery v Třinci, pretože s Michalom sme počítali. Ale keďže nám počas turnaja vypadol, museli sme hrať iba so siedmimi obrancami," uviedol Tomko. Pred náročnou sezónou, v ktorej bude slovenský majster bojovať nielen v slovenskej extralige, ale aj v Lige majstrov, sa tím posilnil aj v realizačnom tíme. K trénerskej dvojici Anton Tomko - Pavol Zůbek pribudol tréner brankárov Marko Milý. "Na takýto dôležitý post je potrebný špeciálny tréner. Ja som nikdy nebol brankár a tréner brankárov tomu remeslu rozumie určite lepšie. Vie brankárov pripraviť po technickej aj psychickej stránke. Chlapci si to veľmi pochvaľujú," poznamenal Tomko pre TASR. Na špeciálneho trénera bol brankár "oceliarov" Alexandr Hylák zvyknutý už z Česka a tak sa rozšíreniu trénerského štábu potešil.

"Teší ma, že sa nás ujal Marko Milý. Rozumieme si a jeho cvičeniam verím. Túto spoluprácu vnímam veľmi kladne," povedal Hylák pre hokej.sk.