Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Kukumberg sa rozlúčil s kariérou, zahral si so synom jedno striedanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kukumberg bol na ľade 37 sekúnd, pri odchode na striedačku ho diváci vyprevadili skandovaným potleskom. Štyridsaťtriročný útočník strávil v Slovane celkovo šesť sezón, zahral si aj nadnárodnú KHL.

Bratislava 8. marca (TASR) - Slovenský hokejista Roman Kukumberg sa v piatok rozlúčil s aktívnou kariérou. V zápase 50. kola Tipos extraligy nastúpil v drese Slovana Bratislava proti Liptovskému Mikulášu. Po svojom boku mal svojho syna Romana, vedeniu Slovana pre tento moment udelila Ligová rada výnimku, na základe ktorej mohol nastúpiť do prvého striedania.

Kukumberg bol na ľade 37 sekúnd, pri odchode na striedačku ho diváci vyprevadili skandovaným potleskom. Štyridsaťtriročný útočník strávil v Slovane celkovo šesť sezón, zahral si aj nadnárodnú KHL. S tímom získal dva majstrovské tituly. Uplynulé štyri ročníky obliekal dres prvoligovej Trnavy, kde minulý týždeň odohral svoj posledný zápas. Definitívnu bodku za kariérou dal až v piatkovom súboji v drese Slovana.

Obliekal si aj dresy Nitry, Trenčína, Nižnekamsku, Toronta Marlies, Togliatti, Kazane, Čeljabinska, Chabarovska, Hradca Králové, a Martina. V drese AK Barsu Kazaň získal Gagarinov pohár, okrem Slovana sa tešil z titulu na Slovensku aj s Trenčínom. Štyrikrát reprezentoval Slovensko na MS.