Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Lašák odchádza z Trenčína do českého Liberca

Zákrok trenčianskeho brankára Jána Lašáka. Foto: TASR/ Radovan Stoklasa

Lašák odštartoval sezónu v Trenčíne spoločne s ďalšou trojicou majstrov sveta Róbertom Petrovickým, Rastislavom Pavlikovským a Richardom Lintnerom.

Trenčín 29. januára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Ján Lašák opúšťa Duklu Trenčín. Po polročnom pôsobení v extralige sa podľa portálu idnes.cz sťahuje do českého klubu Bíli Tigři Liberec, kde sa bude o brankársky post deliť s krajanom Marcelom Melicherčíkom.

Lašák odštartoval sezónu v Trenčíne spoločne s ďalšou trojicou majstrov sveta Róbertom Petrovickým, Rastislavom Pavlikovským a Richardom Lintnerom. Pod hradom Matúša Čáka vydržal zo spomínaných hokejistov najdhlšie, hoci Petrovický sa po niekoľkých týždňoch do Trenčína vrátil zo Slavie Praha. V drese Dukly odchytal v tomto ročníku 34 stretnutí, v ktorých si celkovo pripísal 1084 zásahov a viac ako 92-percentnú úspešnosť.

"Jánovi Lašákovi ďakujeme za to, čo odviedol pre náš klub, verím, že aj jemu to pomohlo a že spolupráca teda bola výhodná pre obe strany. Budeme sa pozerať naďalej po vhodných typoch, aby to nestálo len na Adamovi Nagyovi. V prípade jeho zranenia potrebujeme mať adekvátnu náhradu, hoci tých brankárov na trhu nie je veľa," uviedol na oficiálnom klubom webe športový manažér Dukly Jozef Daňo. Tím trénera Milana Staša tak opustil v krátkom čase ďalší skúsený hráč, keď v pondelok útočník Dávid Buc odišiel do Karlových Varov.

S návratom do extraligy po troch rokoch bol spokojný aj skúsený 34-ročný gólman. "Zažil som tu nádherné mesiace, chcem sa poďakovať chalanom, vedeniu Dukly Trenčín aj fanúšikom. Verím, že nejakým spôsobom ešte budeme spolu v budúcnosti spolupracovať," dodal.

V kádri "bielych tigrov" bude Lašák spoluhráčom s piatimi Slovákmi. Okrem Melicherčíka, s ktorým bude spoločne s Čechom Marekom Schwarzom bojovať o post jednotky, pôsobí v Liberci aj dvojica bekov Adam Jánošík s Martinom Čakajíkom či produktívne útočné duo Tomáš Bulík - Martin Bartek. Tímu patrí v tabuľke českej extraligy dvanásta priečka, bodový rozdiel pred priečkami, ktoré zaručujú účasť v nadstavbovom boji o playoff, je však minimálny.

Skúsený gólman odštartoval aktívnu kariéru vo Zvolene, odkiaľ sa cez nižšie zámorské súťaže dostal do NHL. V roku 1999 ho v 2. kole zo 65. miesta draftoval Nashville, v ktorého drese odchytal 6 zápasov. Úspešnú obdobie následne zažil v českých Pardubiciach, s ktorými získal v sezóne 2004/2005 ligový titul. Na Slovensku pôsobil okrem Zvolena aj v Košiciach, v zahraničí chytal za fínsky Jokerit a v KHL za Mytišči, Chabarovsk a Spartak Moskva. Mimoriadne úspechy si pripísal aj na veľkých fórach, keď má v zbierke všetky tri cenné kovy zo svetových šampionátov.