Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nitranom nepomohla ani presilovka, s Bystricou prehrala 0:1

Na snímke Petr Kafka z Banskej Bystrice (vľavo) a Michal Novák z Nitry v zápase 33. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - HK Nitra v Banskej Bystrici, 12. decembra 2104. Foto: TASR/Dušan Hein

Na gólové príležitosti vychádzal pomer v podstate rovnovážne, efektívnejšiemu zakončeniu však chýbala razantnosť a presnosť.

Obe mužstvá mali jedno spoločné, v predchádzajúcom kole prerušili víťazné ťaženie po prehrách na domácom ľade a vo vzájomnom zápase sa pokúšali aspoň čiastočne rehabilitovať. 'Barani' čelili ďalšiemu tabuľkovo lepšiemu mužstvu a po Košiciach to bol ich druhý vážny test za sebou. Tentoraz zo seba vyžmýkali viac hokejovej šťavy, boli agresívnejší, na pohľad rýchlejší a zaslúžili si aj odmenu v podobe úvodného gólu. V 16. min im pomohla presilovka a aj trochu šťastia, keď Cohenova strela od modrej si našla cestu, aj za pomoci dobre pracujúceho Handzuša pred bránkou, až k Hudecovi a kapitán sa nemýlil. Odvtedy sa na ďalší gól čakalo márne a hokeju, aj keď mu v druhej tretine pribudlo viac vzruchu, chýbalo pravé korenie.

Na gólové príležitosti vychádzal pomer v podstate rovnovážne, efektívnejšiemu zakončeniu však chýbala razantnosť a presnosť. V 5. min L. Novák zblízka narazil na výstroj Wiikmana, z domácich mali najbližšie ku gólu Kadura v 14-tej a Preisinger o dve minúty neskôr. V druhej tretine sa zvýšili obrátky na oboch stranách, v 24. min chyba M. Nováka nepomohla Zigovi skórovať a v 30. min L. Novák v dobrom postavení mieril len slabo do Wiikmana. Aj strelu H. Ručkaya v 31. min pritiahol Wiikman ako magnet a začalo byť otázne, kto vymyslí recept na oboch gólmanov a zvýši napätie. V 35. min vyskočil Bednár z trestnej lavice a Biro mal čo robiť, aby ho v poslednej chvíli v samostatnom nájazde skrotil. Streleckú spŕšku strednej časti hry zakončili Tománek na jednej a Jaborník na druhej strane a obaja v podstate len pokračovali v neschopnosti pretlačiť puk za brankársky chrbát.

V tretej tretine strela Stümpela v 42. min trafila len bočnú sieť, Nitranom nepomohla vyrovnať ani presilovka od 48. min a hneď keď sa skončila, tak v prečíslení Hudec napálil puk v šanci len do Lakosila. Víťaznú istotu mohol pridať v 54. min aj Kadura a keďže jeho strelu Lakosil vyrazil a v 58. min nedotiahli brejk White a Kafka, skóre sa už nezmenilo, ani po tom, čo 1:51 min pred koncom s jedným prerušením sa začala power play hostí a Mezei spálil 12 sekúnd pred koncom tutovku.

HC'05 B. Bystrica - HK Nitra 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 16. Hudec (Cohen, Handzuš). Rozhodcovia Homola, Čech (obaja ČR) - Gajan, Holienka, vylúčení 4:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 2112 divákov

Hlasy po zápase 33. kola extraligy Bystrica - Nitra (1:0)

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice. "Ťažký zápas, sme radi, že s naším víťazstvom. Nitra hrala veľmi dobre, mala spočiatku šance, podržal nás brankár. Rozhodli presilovky a oslabenia, my sme gól strelili a v tabuľke sa bodovo dotiahli."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Odohrali sme dobré stretnutie, no gól sme nestrelili a nemohli sme vyhrať. Súpera sme dokázali udržať na dištanc, do nejakého tlaku sme ho nepúšťali, strelil nám však gól v presilovke a rozhodol zápas."



Michal Handzuš, center prvého útoku B. Bystrice: "Pre nás veľmi dôležité víťazstvo, Nitra je hore, dotiahli sme sa na čelo tabuľky a získali sme body, ktoré sme proti Košiciam stratili. Môj výkon bol už lepší, s tajmingom, citom pre hru a mal som aj viac šancí. Nie je to samozrejme ešte ideálne, no bol by som rád, keby som sa zlepšoval v každom zápase. Konečne som sa dočkal víťazstva, je to super, po víťazstve vyzerá nálada ako počas osláv Stanley Cupu. Preto hráme hokej, keď vidíme, že ľudia sa tešia z nášho víťazstva."

Michal Hudec, strelec jediného gólu: "Po zápase s Košicami sme hrali tentoraz viac kolektívne, boli sme obetaví, bojovní, veľa pukov sme zblokovali. Zdalo sa, že to budú gólové preteky, no do otvoreného boja sme sa nepúšťali a zachytali aj obaja brankári. Mišo Handzuš sa dostáva do tempa, predsa len polroka nehral, netrénoval pre zranenie a my jeho skúsenosti potrebujeme. Pri mojom góle pomohol, je to jeden z najlepších hráčov pred bránkou."



Roman Tománek, opora Nitry: "Bez gólu sa vyhrať nedá, no bol to dobrý zápas, na menšom ihrisku sa hrá rýchlejšie, darilo sa nám a mali sme aj šance. Gól sme nestrelili, súper si dával pozor, my tiež, tlačili sme sa pred bránku, no bez efektu. Bolo to taktické, šancí sa však ponúkalo dosť, no brankári zachytali."


Martin porazil hosťujúcu Žilinu 2:1

Žilina 12. decembra (TASR) - Tradičné regionálne derby začali aktívnejšie domáci hokejisti, už v druhej minúte sa pred Dzubinu natlačil Drábek, no gólmana hostí neprekonal. V 4. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Drábek. Hostia spustili na Križana oheň a síru, no ten odolal. V 7. minúte sa dostal do úniku Žilinčan Schroner, jeho blafák však Dzubina vyriešil. O štyri minúte neskôr putoval na lavicu hanby Bobček a hostia otvorili skóre stretnutia. Kolba napriahol od modrej čiary a Dominik Fujerík prekonal bezmocného Križana.

Žilina začala aktívne i druhú tretinu, no hneď v úvode nevyužila 37-sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov. Tlak MsHK vyvrcholil v 23. minúte, keď sa do úniku dostal Novotný, no jeho bekhendový blafák Dzubina s prehľadom vyriešil. Na druhej strane sa odvážne predral cez obranu hostí Schroner, Dzubina však predviedol skvelý reflex. V 37. minúte sa domáci vyrútili do prečíslenia 3 na 1, na jeho konci bol Kanko, ktorý tesne minul bránku Martina.

I do tretej tretiny vstúpili aktívnejšie domáci. Postupne neuspeli Novotný a v dorážke ani Lipovský. Tlak Žiliny však predsa len priniesol ovocie, pretože v 49. minúte napriahol príklepom od modrej čiary Dresler a žilinský útočník Valášek tečoval puk za chrbát Dzubinu. Žilina tak doma skórovala po takmer 162 minútach. Duel napokon dospel až do predĺženia, v ktorom ho rozhodol hosťujúci Važan 93 sekundách.

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 49. Valášek (Dresler) - 13. Fujerík (Kolba, Lojek), 62. Važan. Rozhodovali: Wiegand (Švaj.), Kubuš – Tvrdoň, Ševčík, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1098 divákov.

Hlasy po zápase
Peter Mikula, tréner Žiliny: "Prvá tretina bola z našej strany ustráchaná, ale zvyšné dve sme hrali so súperom bago. Nechcem sa vyhovárať, niekde sme asi urazili šťastie. Musím chlapcov pochváliť, aj keď sme prehrali. Dnes sa s nami jednoducho kruto zahral osud."

Jaroslav Török, tréner Martina: "V tomto dôležitom zápase nám išlo o veľa a sme naozaj radi, že sme uspeli. V prvej tretine sme podali výborný výkon, ale vo zvyšných dvoch tretinách boli lepší domáci. Toto víťazstvo má pre nás veľkú cenu, chcem poďakovať hráčom na čele s Michalom Dzubinom za výkon a najmä za martinské srdiečko, ktoré dnes vložili do zápasu."


Zaslúžená výhra Košíc, Skalicu porazili 5:3

Košice 12. decembra (TASR) - Už šanca domáceho útočníka Rachůneka v 1. minúte naznačila, že v prvej časti nebude núdza o gólové príležitosti. Hostia v úvodný gól zápasu premenili už svoju prvú strelu v 4. minúte. Prečíslenie dvoch proti jednému zakončil po Vaškovičovej prihrávke obranca Drtina - 0:1. V 8. minúte sa individuálne skúšal presadiť Jenčík, ktorého snahu zastavil až brankár Romančík. V 10. minúte hrali Košičania presilovku a po Bicekovej prihrávke spoza bránky trafil presne nad Romančíkove rameno Rachůnek - 1:1. Domáci boli naďalej strelecky aktívni a brankár Skalice Romančík bol v častej permanencii. Prevahu východniarov potvrdil v 12. minúte zblízka Hiňďoš, ktorý využil Jenčíkovu prihrávku. V početnej výhode sa o vyrovnanie snažili aj Skaličania. V 17. minúte však strely Štumpfa ani Brendla v bránke domácich neskončili.

Košičania pridali tretí gól už po 23. sekundách druhej časti. Po chybe hostí v strednom pásme sa k puku dostal obranca Cebák, ktorý prihrávkou uvoľnil Hrnku a ten zvýšil na 3:1. Na ďalší gól si diváci počkali do 31. minúty. Aj druhá presilovka domácich sa skončila gólom, o čo sa v 31. minúte opäť zaslúžil Ivan Rachůnek - 4:1. Trojgólový náskok domácich však trval iba 28 sekúnd, keďže pri hre štyroch proti štyrom unikol Skaličan Brendl a upravil na 4:2.

Pekný hokejový moment videli diváci v 48. minúte, keď proti tvrdej strele Biceka zasiahol brankár Romančík efektným zákrokom lapačkou. Domáci pridali piaty gól v 51. minúte, keď Chovanovu akciu dotiahol do gólového konca pohotový Suja. Pár sekúnd na to mohol opäť znížiť Brendl, ale po jeho tvrdej strele zazvonila žŕdka Melicherčíkovej bránky. Strelecky aktívny Brendl mal príležitosť aj v 55. minúte, nájazd dvoch proti jednému zakončil strelou do košického brankára. V 58. minúte sa zblízka aj s prispením šťastia presadil Komínek a upravil na konečných 5:3.

HC Košice - HK 36 Skalica 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Góly: 10. Rachůnek (Bicek, Lapšanský), 12. Hiňďoš (Jenčík, Bartoš), 21. Hrnka (Cebák), 31. Rachůnek (Bicek, Philipp), 51. Suja (Chovan, Philipp) - 4. Drtina (Vaškovič, Stloukal), 31. Brendl (Školiak), 58. Komínek (Vaškovič, Stloukal). Rozhodovali: Lokšík - Bednár, Rovenský, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia 0:0, 3019 divákov.

Hlasy po zápase:
Anton Tomko, tréner HC Košice: "Od začiatku zápasu sme mali dobrý pohyb, dobre sme kombinovali. Vytvorili sme si veľa ďalších príležitostí, ktoré zostali nevyužité. Tento výsledok je pre Skalicu vzhľadom na vývoj celkom priaznivý. Vyhrali sme v domácom prostredí, čo nás teší. Čaká nás posledný zápas pred prestávkou a naň sa musíme dobre pripraviť."





Štefan Mega, tréner HK 36 Skalica: "Hráči domácich boli jednoznačne lepší vo všetkých herných činnostiach. Škoda, že sme v záverečnej tretine nastrelili za stavu 5:3 žŕdku, inak mohol byť záver zápasu dramatickejší. Domáci však boli jednoznačne lepší a vyhrali zaslúžene."


Dukla Trenčín - HKM Zvolen 4:1

Trenčín 12. decembra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín triumfovali v piatkovom zápase 33. kola Tipsport extraligy nad HKM Zvolen 4:1 a pripísali si štvrtý trojbodový zápis v rade. Útočník Vladimír Nemec nastúpil na 800. duel v najvyššej domácej súťaži, jeho spoluhráč z formácie Tibor Melichárek si zasa obliekol žltočervený dres v 500. extraligovom dueli.

V súboji tabuľkových susedov sa do zostavy Trenčína vrátil Richard Lintner. V 5. min obkrúžil Šimkovu bránku a pokúsil sa dostať puk za jeho chrbát. Ten pohotovým zákrokom svoj tím zachránil. O minútu z Brabencovej prihrávky ťažil Ťavoda, ale Konrád gólu zabránil. Hostia sa do vedenia dostali na začiatku 7. min. Nikým nekrytý Chovan sám pred brankárom nezakončil ideálne, ale aj s prispením šťastia sa puk dostal do siete. O sedem minút mal druhý gól na hokejke ten istý hráč. Zoči-voči gólmanovi však tento raz neuspel. Vyrovnať mohol päť minút pred koncom tretiny slovinský útočník Razingar, trafil však iba žŕdku. Neskôr sa neujalo ani zakončenie Gašparoviča.

Po prestávke Trenčania zvýšili aktivitu. Gólovo sa presadili až tesne pred polovicou zápasu, Dudášov puk šikovne tečoval Stantien – 1:1. Zvolenčania mali šancu dostať aj sa druhýkrát do vedenia. Obdržálkovi puk prenechali spoluhráči, Konrád ale s prispením obrancov zabránil gólu. A tak udrelo na opačnej strane. Po vyhranom vhadzovaní sa do puku oprel Razinger a vymietol horný roh zvolenskej bránky – 2:1.

Na začiatku tretej tretiny najskôr Bagin v dobrej pozícií vysoko prestrelil. Aktivita tímu spod Pustého hradu pokračovala aj naďalej. Obdržálek pohrdol tutovkou, rovnako nevyšlo zakončenie ani Ťavodovi. V 49. min v dvoch šanciach neuspel ani Škvaridlo. Tlak hostí postupne rástol a vojaci mali častokrát problém dostať puk z obrannej tretiny. Paradoxne v tom čase pridal Trenčín tretí gól. K odrazenému puku sa dostal Daniška a bekhendovou strelou zvýšil na 3:1. Gólovú bodku za stretnutím dal v predposlednej minúte vo vlastnom oslabení Hlinka, keď doklepol za Šimka prihrávku od Melicháreka.

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Góly: 29. Stantien (Dudáš, Cíger), 32. Razingar (Gašparovič), 51. Daniška (Habšuda, Filo), 59. Hlinka (Melichárek) - 7. Chovan (Jurík, Podkonický). Rozhodovali: J. Konc – Sčensný, M. Tvrdoň, vylúčení: 2:1 navyše Mikula 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 850 divákov.

Hlas po zápase:
Roman Stantien, tréner Dukly:
"Priznávam, že súper bol v úvodnej časti lepší. Mal veľa príležitostí, ale nás už ako býva zvykom podržal brankár Konrád. Potom v ďalších dvoch tretinách bol už zápas vyrovnaný, hoci sme sa museli brániť kvôli Mikulovi, ktorý bol vylúčený na päť minút. Som rád, že sme konečne využili gólové šance." Josef Turek, tréner Zvolena: "Dovolím si tvrdiť, že na začiatku zápasu sme boli lepší ako Trenčania. Boli sme viac hladní po víťazstve a mali sme veľa príležitostí, ale nedokázali sme ich využiť. Strelili sme iba jeden gól a to je málo ak chceme vyhrávať. Domácim skvelo zachytal brankár, ktorý nám zmaril veľké množstvo šancí. Počas 5-minútovej presilovky sme mohli rozhodnúť, alebo teda aspoň zdramatizovať zápas, ale vôbec sme ju nedokázali využiť. Súperovi gratulujem k výhre."


Gólový koncert Popradu v Piešťanoch, vyhral 4:0

Piešťany 12. decembra (TASR) - Popradčania kráčali za víťazstvom už od úvodného buly. Z počiatočnej aktivity síce gól nevyťažili, no v 5. minúte už mali nárok na radosť. Takáčov puk Rybár vyrazil len pred Krotáka, ktorý poslal "kamzíkov" do vedenia. Ďalší vzruch nastal až v 14. minúte, Šedivý však v dobrej príležitosti zaváhal, keď zbytočnou prihrávkou ešte hľadal lepšie postaveného spoluhráča.

Druhé dejstvo prinieslo atraktívnejší hokej. V 23. minúte mohli Piešťany vyrovnať, zo závaru po práci Pašeka však gól nevyťažili. O tri minúty neskôr mohol Poprad upokojiť Takáč, v nájazde na Rybára neuspel. "Havrani" sa po zvyšok strednej časti hry opreli do svojho súpera a vypracovali si niekoľko gólových príležitostí, ani jedna z nich sa však neujala aj vďaka výborným zákrokom Kostúra.

V tretej tretine to bol gólový koncert Popradu. Pokoj na hosťujúce hokejky priniesla 46. minúta, keď Krotákovu strelu tečoval so šťastím Takáč. "Kamzíci" definitívne prevzali opraty duelu do svojich rúk a rozvrátenú piešťanskú defenzívu dorazili ešte dvoma gólmi. Najskôr v 55. minúte prišiel ďalší vydarený teč Kasíkovej strely zo strany Gápu a o necelé dve minúty neskôr uzavrel skóre presným pokusom pomedzi betóny Matis.

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Góly: 5. Kroták (Takáč, Fabian), 46. Takáč (Kroták, Kasík), 55. Gápa (Kasík, Boltun), 57. Matis (Brejčák). Rozhodovali: Lauff - Jobbágy, Korba, vylúčení: 3:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 512 divákov.

Hlasy po zápase:
Jozef Krišák, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: "Prvá tretina z našej strany nebola dobrá, druhá už bola o niečo lepšia, vypracovali sme si aj nejaké šance, bohužiaľ bez gólu sa vyhrať nedá. V tretej tretine súper pridal druhý rozhodujúci gól a od tohto momentu už nás do ničoho nepustil a po zásluhe si odnáša tri body."

Vladimír Turan, asistent trénera HK Poprad: "Z Popradu sme cestovali s tým, že musíme uhrať nejaké body a začali sme lepšie. Dali sme rýchly gól, ustáli sme oslabenia a to nám veľmi pomohlo. V tretej tretine sme už hrali to, čo sme si predsavzali, pridali sme ešte tri góly a zaslúžene sme vyhrali."