Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Podkonický predĺžil so Zvolenom, pomáhať bude aj pri výchove mládeže

Na snímke Andrej Podkonický. FOTO TASR/Dušan Hein

36-ročný útočník rokoval s generálnym manažérom HKM Milanom Čankym už dlhšiu dobu.

Zvolen 25. augusta (TASR) - Andrej Podkonický bude aj v budúcej sezóne obliekať dres hokejového extraligistu HKM Zvolen. S vedením klubu podpísal v stredu ročný kontrakt, okrem hráčskych povinností sa bude venovať aj výchove mládeže v 4. hokejovej triede.

Tridsaťšesťročný útočník rokoval s generálnym manažérom HKM Milanom Čankym už dlhšiu dobu. Napokon dospeli obe strany k spoločnej dohode, Podkonický tak bude pôsobiť pod Pustým hradom už tretiu sezónu v rade. "Rokovali sme týždne, no napokon sme dospeli k dohode. Sme radi, že sme našli spoločnú reč a spoliehame sa na to, že v novej sezóne bude Andrej jedným z ťahúňov tímu. Navyše môžeme počítať s jeho výpomocou v tréningovom procese mládeže, bude sa aktívne podieľať na výchove štvrtákov HKM," uviedol na oficiálnom webe Zvolena Čanky.

Pre skúseného centra sa skončil uplynulý ročník už vo štvrťfinále play off, v ktorom nestačili Zvolenčania na neskoršieho finalistu z Nitry a podľahli mu 0:4 na zápasy. V sezóne predtým sa však dočkal s HKM zisku majstrovského titulu. V minulosti pôsobil aj v českých tímoch Bíli Tigři Liberec a Kometa Brno čí fínskom IFK Helsinki, na Slovensku obliekal dres bratislavského Slovana. Dokopy osem štartov si pripísal aj v NHL za Floridu a Washington. Slovensko reprezentoval na troch svetových šampionátoch.

Sládok v Martine skončil, klub avizuje ďalšiu posilu do obrany

Slovenský hokejista Jozef Sládok nebude pôsobiť v tíme MHC Mountfield Martin. O uvoľnené miesto v zostave extraligistu budú bojovať mladí odchovanci, vedenie klubu by malo navyše predstaviť ďalšiu defenzívnu posilu.

"S Jozefom sme sa rozhodli nepodpísať zmluvu. V tíme budú bojovať o uvoľnené miesto obrancu mladí martinskí odchovanci. Do obrany počítame už s avizovanou posilou," cituje oficiálny profil MHC na facebooku slová generálneho manažéra Martina Kalnického.