Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Táto trojica hokejistov bude aj v búducej sezóne pôsobiť v Trenčíne

Trenčania zľava Matúš Holenda, Lukáš Bohunický a Marcel Hossa v zápase 34. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica, 30. decembra 2016 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O zotrvaní Marcela Hossu v trenčianskom klube sa hovorilo už dávnejšie, k oficiálnemu predĺženiu spolupráce došlo až začiatkom augusta.

Trenčín 2. augusta (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HK Dukla Trenčín predĺžilo zmluvy s trojicou hráčov. V drese "vojakov" budú aj v budúcej sezóne pôsobiť útočníci Marcel Hossa a Peter Ölvecký a aj obranca Matúš Holenda. Trenčiansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

O zotrvaní Marcela Hossu v trenčianskom klube sa hovorilo už dávnejšie, k oficiálnemu predĺženiu spolupráce došlo až začiatkom augusta. „Bol som rozhodnutý už po poslednom zápase s Detvou v minulej sezóne. Nechal som si to trošku prejsť hlavou, ale chcel som byť doma. Jediný klub v rámci svojho fungovania, ktorý si viem v súčasnosti predstaviť, je Trenčín. Po minulom roku sú túžba a cieľ ešte väčšie, lebo sme zažili naozaj kadečo. Bola to fyzicky i psychicky náročná sezóna. Keď som sa dozvedel, že prichádza naspäť do Trenčína Branko Radivojevič, ešte viac ma to namotivovalo," uviedol Marcel Hossa pre klubovú stránku.

Minulú sezónu začal v trenčianskom drese aj stredný útočník Peter Ölvecký, no ročník mu skazilo zranenie, pre ktoré odohral iba 22 zápasov. „Som veľmi spokojný, že sme sa dohodli, lebo mal som záujem pokračovať v Trenčíne a pomôcť tomuto tímu. Podľa doterajších tréningov mám dojem, že sa to veľmi dobre buduje. Sú tu kvalitní hráči a rovnako aj tréneri. Snažím sa trénovať naplno, ale ešte to nie je tak, ako si to predstavujem. Do polovice septembra mám však ešte dosť času a verím, že budem na pripravený na sto percent," poznamenal Ölvecký.

V materskom klube ostáva aj 22-ročný obranca Matúš Holenda, ktorý bol v uplynulej sezóne jednou z opôr trenčianskej defenzívy. "Veľmi sa teším na nový ročník a vyzerá zatiaľ, že bude super. Verím, že nám sezóna vyjde a pôjdeme čo najďalej," povedal Holenda pre klubovú stránku.