Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Nitra krok od finále, vo Zvolene si vybojovala mečbal

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Šiesty duel je na programe v stredu 3. apríla o 18.00 h v Nitre.

Zvolen 1. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra triumfovali v pondelok v piatom semifinálovom stretnutí Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/19 na ľade HKM Zvolen 3:2 a ujali sa vedenia v sérii 3:2. Šiesty duel je na programe v stredu 3. apríla o 18.00 h v Nitre.

5. zápas semifinále:

HKM Zvolen - HK Nitra 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Góly:
26. Drgoň (Kytnár, Chovan), 60. Handlovský (Vandas, Chovan) - 8. Rapáč (Rais, Buček), 49. McCormack, 51. Kerbashian (Buček). Rozhodovali: Orolin, Jonák - Tvrdoň, Stanzel, vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: Ulrych (Zvolen) 5+DKZ za vrazenie na mantinel - Pupák (Nitra) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 4100 divákov
/stav série: 2:3/

Zvolen: Skapski – Pöyhönen, Fraser, Roman, Ulrych, Růžička, Hraško, Drgoň, Pufahl – Vandas, Kytnár, Handlovský – Zuzin, Chovan, Obdržálek – Mitchell, Petráš, Kelemen – Šišovský, Holovič, Andrisík
Nitra: Hanuljak – McCormack, Mezei, Korím, Pupák, Rais, Versteeg, Minárik, Morrison - Hrušík, Slovák, Kerbashian - Lantoši, Šiška, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Fominych, Čaládi, Pätoprstý


Prvú šancu zápasu mali Zvolenčania. Chovan potiahol puk do pásma, našiel voľného Zuzina, ktorý z prvej iba tesne minul. Úvod bol veľmi svižný, hralo sa plynule s minimom prerušení. Nitra neskôr pohrozila po akcii Šišku a zakončení Bučeka, Skapski však puk pohodlne ukryl v lapačke. Hostia sa onedlho tešili po góle Fominycha, ale hráč Nitry hral vysokou hokejkou a arbitri gól neuznali. V 8. minúte však unikol po ľavej strane Rapáč a presnou strelou otvoril skóre - 0:1. Potom prišli šance Zvolena, ale ani Hraško, Kelemen a napokon ani Vandas puk do siete nedostali. V závere prvej tretiny mal Zvolen po prvý raz v zápase k dispozícii presilovú hru, Obdržálek v nej dosiahol gól, ale po konzultácii s videorozhodcom ani tento zásah arbitri neuznali. Domáci útočník ho totiž dal nohou.

V úvode druhého dejstva mal obrovskú šancu na druhý gól Rapáč, predral sa až pred Skapského, ale nezakončil presne. Rozhodcovia potom vylučovali na oboch stranách, Zvolen mal neskôr výhodu presilovky a tú využil zásluhou Drgoňa - 1:1. Tréner Nitry Antonín Stavjaňa si vyžiadal gólovú situáciu preveriť u videorozhodcu a keďže neuspel, hostia dostali trest za zdržovanie hry. Kytnár mohol pridať v presilovke druhý gól, ale Hanuljak jeho šancu vykryl. Ďalšie šance Zvolena prišli po akciách Chovana a Zuzina, Nitra pohrozila iba sporadicky. V závere druhej tretiny Zvolenčania faulovali a Nitra mala k dispozícii aj 35-sekundovú presilovku 5 proti 3. Stav však zostal vyrovnaný.

Nitra ešte v úvode tretej tretiny dohrávala presilovku, ale v oslabení sa do nájazdu dostal Handlovský. Hanuljak jeho pokus zlikvidoval a rovnako aj následnú dorážku Mitchella. Kanadský útočník sa potom už v rovnovážnom počte dostal do ďalšej dobrej pozície, ale trafil iba žrď. Vášne potom prepukli po faule Ulrycha na Pupáka, domáci útočník po ňom inkasoval trest do konca zápasu. Dlhú presilovku Nitra využila dvakrát. Najskôr si strelu McCormacka nešťastne vrazil do vlastnej bránky obranca Hraško, tretí gól Kerbashiana padol po peknej kombinácii. Zvolen táto studená sprcha zaskočila, jeho hráči boli čoraz nervóznejší, Hanuljaka však onedlho vystrašila strela Hraška, po ktorej opäť zazvonila žrď. V závere zápasu ešte Zvolen 8 sekúnd pred koncom znížil, ale hostia si triumf postrážili a po piatich dueloch sú bližšie k postupu.


Hlasy:
Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Nám dnes chýbalo srdce. Prvú tretinu sme hrali katastrofálne, hráči si mysleli, že sa Nitra zdolá sama. Naši hráči by si mali brať z bojovnosti Nitry príklad. Musíme sa dať dokopy a zvíťaziť v Nitre."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pre nás je to víťazstvo vďaka bojovnosti. Ide o veľa, ide o finále. Ja som pred koncom zápasu povedal, že o nás by mohli natočiť ďalší film s názvom 'Ťažko ho zabiť'. Všetci si myslia, že už je po nás, ale my ešte do toho ideme. Za mňa klobúk dole pred hráčmi."

Michal Chovan, kapitán Zvolena: "Nemôžeme robiť takéto hlúpe fauly. Nehrali sme celých 60 minút, toto musíme zlepšiť."

Branislav Rapáč, útočník Nitry: "Dali sme do hry srdce, zaslúžili sme si vyhrať. Ďakujeme fanúšikom, boli skvelí. Doma to chceme ukončiť."