Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Zvolen zdolal Nitru po predĺžení

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Tretí semifinálový duel je na programe vo štvrtok o 18.00 h na nitrianskom ľade.

Zvolen 26. marca (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v druhom zápase semifinále Kaufland play off Tipsport Ligy doma nad Nitrou 3:2 po predĺžení a stav série vyrovnali na 1:1. Rozhodujúci gól strelil v 64. minúte Milan Kytnár. Tretí semifinálový duel je na programe vo štvrtok o 18.00 h na nitrianskom ľade.

2. zápase semifinále play off:



HKM Zvolen – HK Nitra 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 – 1:0)

Góly: 2. Obdržálek (Michal Chovan, Vandane), 3. Holovič (Andrisík), 64. Kytnár (Hraško) – 35. Čaládi (Buček, McCormack), 56. Buček (Lantoši). Rozhodovali: Snášel, T. Orolín – Gajan st., Krajčík. Vylúčení na 2 min: 5:6, vyššie tresty: Versteeg (Nitra) – 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, diváci: 3456.

Zvolen: Skapski – Pöyhönen, Fraser, Hraško, Vandane, Drgoň, Ulrych, Zeleňák, Ružička, – Vandas, Kytnár, Handlovský - Zuzin, Michal Chovan, Obdržálek – Kelemen, Mitchell, S. Petráš – Andrisík, Holovič, Šišovský

Nitra: Šimboch (3. Hanuljak) – McCormack, Mezei, Miroslav Pupák, Korím, Versteeg, Rais, A. Sloboda – Majdan, Marek Slovák, Blackwater – Lantoši, Kerbashian, Scheidl – J. Šiška, Bortňák, Buček – Pätoprstý, Fominych, Čaládi

/stav série: 1:1/

Domáci mali výborný vstup do zápasu. Najprv nevyužil šancu Zuzin, no po 78 sekundách prekvapil Šimbocha spoza bránky Obdržálek, trafil puk do jeho betónu, odkiaľ putoval medzi žrde – 1:0. Hneď v ďalšej minúte napriahol spoza kruhov Holovič a bolo 2:0 pre Zvolen. Tréner Nitry Stavjaňa vymenil brankárov, prišiel Hanuljak a ten sa rozhodne nenudil. "Bryndziari" boli pri chuti, produkovali nevídaný strelecký uragán, druhú príležitosť nevyužil Zuzin, Šišovský mieril do žŕdky a Vandas neprehodil betón gólmana spod Zobora. Hostia vyslali prvú strelu až v dvanástej minúte počas presilovky, keď bol stav 16:0 na strely. Mezei to vyskúšal od modrej a po ňom Slovák a Lantoši z kruhu, Skapski bol proti. V závere tretiny sa snažil o tretí gól svojho mužstva Obdržálek, ktorý z medzikružia neuspel.

Aj v strednom dejstve mali prevahu Zvolenčania. V 22. minúte prešiel cez dvoch Nitranov ako nôž maslom Vandane, no Hanuljaka neprekonal. Podobne pred ním stroskotal z dvoch metrov i Handlovský. "Corgoni" hrozili iba v početnej výhode, dve šance mal Rais, najväčšiu zblízka, no Skapski si udržal čisté konto. V hre päť na päť hrozili znovu hokejisti spod Pustého hradu, konkrétne Handlovský, ale nebolo mu dopriate zmeniť skóre. V následnej domácej presilovke čaroval Hanuljak a po jej skončení nevyužil tutovku Zuzin. Kytnár neskôr pálil do žŕdky. Potvrdilo sa teda pravidlo nedáš – dostaneš. Prvá vážnejšia príležitosť hostí pri rovnovážnom počte síl na ľade prišla v 35. minúte a slávila úspech. Buček v kruhu vyzvŕtal Holoviča, prihral do stredu pásma Čaládimu a ten švihom znížil na 1:2.

Na začiatku tretej tretiny sa prezentoval dobrou strelou spomedzi kruhov Buček a na opačnej strane z toho istého miesta Obdržálek. Obaja sa nepresadili a nevyužitá zostala aj zvolenská presilovka. Po nej mohol zvýšiť vedenie svojho tímu Kelemen, ale namiesto puku sa ocitol v bránke on sám. V ďalšej početnej výhode Handlovský neuspel pred odkrytou svätyňou súpera a ani zoči – voči Hanuljakovi. Záverečné minúty tak boli dramatické a priniesli vyrovnávajúci zásah Bučeka z kruhu švihom na 2:2. A keďže do konca riadneho hracieho času nepremenil ďalšiu z mnohých príležitostí Zuzin a na nitrianskej strane neuspel Lantoši, duel išiel do predĺženia.

Prekliatie Zuzina pokračovalo aj v extra čase, mal dve možnosti rozhodnúť, Hanuljak ho však priviedol do smútku. Vykúpenie pre domácich priniesla 64. minúta. Prečíslenie troch na jedného sa skončilo parádnou strelou Kytnára z kruhu.

Hlasy po zápase:


Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Dnes nám vyšiel začiatok zápasu. Viedli sme 2:0 a vytvorili sme si veľa šancí na tretí gól. Nepodarilo sa nám ho dosiahnuť. Nitra sa gólom na 2:1 dostala do hry. Spravili sme tam rovnakú chybu ako pri góle súpera na 2:2. Skoro sme dostali v závere aj tretí gól z takej istej situácie, to sa nám nemôže stať. Musíme si to pozrieť a prebrať. Nemôžeme robiť takéto chyby a dostať nimi Nitru do hry. Dnes sme si vytvorili veľmi veľa šancí, musíme s tým niečo robiť, aby sme začali dávať góly."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Domácim sa podarilo dať dva rýchle góly a potom sa hodinu trápili až dali v predĺžení tretí. My sme mali začiatok stretnutia o poznanie horší. Zvolenu sme neboli rovnocenným súperom. Až od druhej tretiny sme začali korčuľovať, dostávali sme domácich postupne pod tlak. V závere už boli veľmi nervózni. Ak by dal Lantoši v závere gól, mali by hlavy dole. Teraz je to však v sérii na zápasy 1:1 a uvidíme, ako to dopadne v piatok."

Milan Kytnár, autor rozhodujúceho gólu Zvolena: "Čo sa týka môjho gólu, mali sme dlhšie striedanie, no videl som, že sa dostávame do prečíslenia troch na dvoch, zostal som v druhej vlne. Hraško mi to tam posunul, puk mi zo začiatku skákal, ale upokojil som ho a som rád, že som to trafil. Prvá tretina bola fantastická, mali sme veľa príležitostí, Nitru sme do ničoho nepustili. Potom sme od toho trošku upustili a súper nás vytrestal protiútokmi a dostal sa naspäť do zápasu. Chýbalo nám trošku šťastia, musíme byť viac dôraznejší smerom do bránky."