Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: T. Mikúš po roku v národnom tíme: Chcem zabojovať o MS

Tomáš Mikúš, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Dvadsaťpäťročný útočník prišiel na úvodný zraz záverečnej prípravy dobre naladený.

Piešťany 2. apríla (TASR) - Tomáš Mikúš sa vrátil do kádra slovenskej hokejovej reprezentácie presne po roku. Vlani v apríli mal dobre rozbehnutý boj o miestenku na šampionát do Dánska, no odohral len jeden prípravný duel a z hry ho vyradil zlomený prst. Po roku tak má ešte väčšiu motiváciu dostať sa na šampionát, navyše, keď sa uskutoční na Slovensku.

Dvadsaťpäťročný útočník prišiel na úvodný zraz záverečnej prípravy dobre naladený. "Pozvánka poteší vždy a každého. Bol som rád, keď mi Miro Šatan zavolal a prišiel som sem zabojovať o miesto na šampionát. Uvidíme, ako to dopadne. Vlani som mal smolu, že som si zlomil prst. Dúfam, že tento rok sa mi to podarí a dostanem sa na majstrovstvá. Domáci šampionát je asi najväčšia motivácia, akú môže človek mať a spravím všetko pre to, aby to vyšlo," uviedol.

Vlani v apríli stihol odohrať síce len jeden reprezentačný duel, no zoznámil sa s kanadským trénerom Craigom Ramsaym a jeho spôsobom práce, ktorý mu veľmi vyhovuje. Aj preto sa tešil na opätovnú spoluprácu. "Dojmy sú stále pozitívne, aj vlani aj teraz. Je to odborník, pod ktorým sa veľmi dobre hrá. Človek vie, čo a kedy má robiť."

Mikúš vlani prestúpil z Nitry do Karlových Varov. V českej extralige odohral 50 zápasov a nazbieral 20 bodov, v baráži o udržanie pridal v šiestich dueloch tri góly a dve asistencie a svojmu klubu pomohol k záchrane. "V Karlových Varoch sme sa zachránili v extralige, čiže to dopadlo nakoniec úspešne. Dal som si pár dní voľno, ale potom som si zatrénoval na ľade v Skalici, pretože sa nedá na týždeň úplne vypnúť. Teraz som sa už prepol na reprezentačný mód a teším sa. Aj z toho, že som tu videl všetkých chalanov."

V reprezentačnom výbere sa po roku opäť stretol s Matejom Paulovičom. "Poznáme sa z minulého roka z pôsobenia v Nitre. Sme stále v kontakte a som veľmi rád, že je tu aj on. Je fajn, že človek po sezóne vidí všetkých chlapcov," uviedol.

Slováci odštartujú záverečnú prípravu súbojom so Švédskom vo štvrtok o 17.00 h v Topoľčanoch. "Bude to veľmi náročný zápas, je to kvalitný súper a každý pozná ich školu. No je lepšie, keď hráme s takým zvučným súperom, je to väčšia motivácia a viac sa na to tešíme. V Topoľčanoch som bol pozrieť minulý rok, keď tam hrala Skalica play off a bolo tam skoro plné hľadisko. Bola tam výborná atmosféra a dúfam, že to tak bude aj počas reprezentačného zápasu," dodal.