Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Vay s prvým čistým kontom za Poprad: Bol to dobrý tímový výkon

Na snímke brankár Adam Vay (Poprad). Foto: TASR - František Iván

Popradčania potvrdili formu na domácom ľade, kde prehrali len tri zo 14 duelov.

Poprad 21. decembra (TASR) - Hokejistom Popradu vyšiel prvý zápas po reprezentačnej prestávke a zdolali doma Humenné hladko 6:0. V stredajšom 27. kole Tipos extraligy prvýkrát uspeli proti nováčikovi a v tejto sezóne tak zvíťazili a bodovali proti všetkým jedenástim tímom. Veľký podiel mal na tom maďarský brankár v drese domácich Adam Vay, ktorý dosiahol prvé čisté konto v ročníku.

"Kamzíkom" vyšiel úvod a už v 21. sekunde sa po individuálnej akcii presadil Tyler Coulter. V ďalšom priebehu mali šance oba tímy, ale stav sa už nezmenil. Popradu vyšla dvojminútovka v druhom dejstve, keď dali dva góly. Najprv Boris Brincko našiel pred bránkou Andreja Kukuču a ten prekonal Patrika Kozla. Domácim vyšla aj presilová hra, keď krídelník prvej formácie našiel Jakuba Urbánka a jeho teč skončil v sieti.

"Bol to celkovo vyrovnaný zápas, ale padlo nám tam viac gólov a sme radi za víťazstvo. Tešíme sa, že sme vyhrali, no je pred nami ešte jeden zápas v Liptovskom Mikuláši a musíme sa naň sústrediť," uviedol Kukuča. Dvadsaťštyriročný útočník, ktorý v tejto sezóne reprezentoval Slovensko na Nemeckom pohári, ukončil duel s bilanciou 2+1, keď v závere upravil v početnej výhode na 6:0. V bránke už bol Stanislav Galimov, ktorý nahradil po druhom dejstve Kozla. Ruského brankára prekonal aj Ryan Dmowski strelou počas oslabenia.

Hrdinom duelu bol však domáci Vay, ktorý zneškodnil 27 striel súpera a prvýkrát v sezóne neinkasoval. "Bol to dobrý tímový výkon a aj vďaka tomu som dosiahol čisté konto. Chcem sa poďakovať všetkým spoluhráčom a aj mojej manželke, ktorá ma vždy podporuje. Bol to skvelý zápas, ale ťažký po prestávke. Sme radi, že sme ho zvládli," konštatoval. Maďarský brankár bol blízko čistého konta už koncom novembra vo Zvolene (triumf 5:1), no 16 sekúnd pred koncom ho prekonal Radovan Bondra. Podobná situácia nastala aj začiatkom decembra. "Kamzíci" zvíťazili rovnako 5:1 a Vay inkasoval 72 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, keď Scott Conway skóroval v presilovke. "Stále sa sústredím na prítomnosť, nesnažím sa príliš premýšľať nad tým, čo môže byť. Nikdy nevieme, ktorý tím môže byť o krok lepší," dodal Vay. Jeho výkony pochválil aj spoluhráč Samuel Mlynarovič: "Kľúčový faktor bol náš brankár, ktorý podával v uplynulých zápasoch skvelé výkony. Srší z neho istota a aj keď sme urobili chyby, zvládol to."

Popradčania potvrdili formu na domácom ľade, kde prehrali len tri zo 14 duelov. Pod vedením Todda Bjorkstranda neuspeli v Michalovciach a Banskej Bystrici, no v ostatných ôsmich stretnutiach sa tešili z víťazstva a posunuli sa na piatu priečku. Na prvé miesto, ktoré patrí aj po 27. kole Spišskej Novej Vsi, strácajú deväť bodov.

Proti Humennému dosiahol míľnik Mlynarovič, ktorý sa presadil v 36. minúte. Bol to jeho jubilejný 300. bod v najvyššej slovenskej súťaži. "Je to pekné číslo, som za to vďačný a verím, že ešte pridám nejaké body. Zápas hodnotím pozitívne, keďže sme konečne vyhrali nad Humenným. Predchádzajúce dva zápasy sme s nimi prehrali, sme šťastní. Tam sme neodohrali zlý zápas, no päť sekúnd pred koncom tretej časti sme inkasovali. V kabíne sme si povedali, že nič také nemôžeme dopustiť. Do zápasu sme vstúpili dobre, hneď v prvom striedaní sme dali gól, čo nám pomohlo. Podľa mňa sme kontrolovali celý zápas," dodal Mlynarovič.

Humenné malo k dispozícii v Poprade len tri útoky. Viacero hráčov chýbalo pre zranenia a choroby. "Súper hral výborne a využil šance. Zo začiatku sme mali aj my niekoľko príležitostí na strelenie jedného alebo dvoch gólov. Vyšla nám aj presilovka, no súper to ustál, počkal si na šancu a presadil sa. My sme snažili tlačiť do bránky a urobiť niečo s výsledkom, ale nevyšlo to," uviedol skúsený útočník hostí Lukáš Handlovský.

Nováčikovi sa na ľadoch súpera nedarí, keď získal len päť bodov. Jediné víťazstvo dosiahol v 5. kole, práve v Poprade (2:1). Okrem toho ešte bodoval v Bratislave (3:4 pp) a naposledy v Banskej Bystrici (3:4 sn). V tabuľke mu patrí posledné 12. miesto so sedembodovou stratou na Slovan.

V extralige sú programe v najbližších dvoch týždňoch regionálne kolá. Humenné sa predstaví v skupine Východ proti prvým trom tímom v tabuľke: Spišskej Novej Vsi, Košiciam a Michalovciam. "Čakajú nás veľmi ťažké zápasy a budeme musieť hrať zo zabezpečenej obrany, aby sme neotvárali hru a nedopadlo to tak ako dnes. Musíme si to prejsť, pozrieť si detaily a ísť do každého zápasu, aby sme hrali čo najdlhšie 0:0 a potom s tým niečo urobiť," dodal Handlovský. Poprad sa predstaví v skupine Stred proti Liptovskému Mikulášu, Banskej Bystrici a Zvolenu.