Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Wojnar nevie, prečo to Spišiakom nejde dobre aj na ľadoch súperov

Na snímke sprava tréner Vlastimil Wojnar a Rostislav Marosz počas štartu druhej fázy prípravy klubu HC Spišská Nová Ves pred novou hokejovou sezónou Tipos extraligy, v Spišskej Novej Vsi 31. júla 2023. Foto: TASR - František Iván

Spišiaci siahali pod Pustým hradom minimálne na bodový zisk, ale zrazili ich na kolená presilovky a aj straty pukov na modrých čiarach.

Zvolen 21. decembra (TASR) – Hokejisti Spišskej Novej Vsi si aj po stredajšej prehre vo Zvolene (2:3) udržali na čele tabuľky Tipos extraligy päťbodový náskok pred druhými Košicami. V 27. kole totiž zaváhali aj "oceliari", ktorí nestačili na domáci Liptovský Mikuláš (1:4). Spišiaci siahali pod Pustým hradom minimálne na bodový zisk, ale zrazili ich na kolená presilovky a aj straty pukov na modrých čiarach.

"Neboli sme to my. Vonku nehráme dobre a to sa prejavilo. Hovorí sa, že môžete vyhrať iba vtedy, ak vaši najlepší hráči sú najlepšími hráčmi. My sme rozdielových hráčov nemali, nepomohli sme si ani presilovkou. Mali sme šancu vrátiť sa do zápasu, vyrovnať, ale neboli sme schopní minútu sa dostať v početnej výhode do útočného pásma. Bolo tam veľa nedotiahnutých vecí, malý tlak do bránky, klasické veci, ktoré, keď sa prehrajú, tak to vidieť," hodnotil prehru vo Zvolene tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar. Ten si nevie vysvetliť negatívne výsledky na klziskách súperov. Jeho tím z uplynulých šiestich stretnutí vonku vyhral iba raz: "Na ľade súperov nehráme tak, ako by sme chceli, alebo ako by si niektorí predstavovali. V domácom prostredí vieme pretaviť výhodu, ale na súperovom ihrisku sa nám nedarí. Neviem, čím to je."

Vo Zvolene mal prsty v oboch gólov Spišiakov Oleksij Myklucha. Vyrovnal gólom na 1:1 a dvanásť sekúnd pred koncom asistoval po vyhratom buly pri góle na 2:3 z pohľadu hostí. "Vymenil by som moje dva body za to, že by sme vyhrali," tvrdil 21-ročný mladík po stretnutí. "Nevyužili sme presilovky, dostali sme gól v oslabení a strácali sme puky na modrých čiarach. To sa nemôže stávať, musíme to zmeniť. Bol to inak vyrovnaný zápas, len ho podľa mňa rozhodli špeciálne formácie."

Ani Myklucha si nevie vysvetliť negatívnu bilanciu na ľadoch súperov: "Nejde nám to vonku, ale neviem čím to je. Niečo treba asi zmeniť."