Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Žilina začína s prípravou, v kádri má niekoľko zaujímavých mien

Na archívnej snímke tréner Pavol Paukovček. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pád klubu bol na hrane, no následne dostal podporu z mestskej kasy. Vytvorilo sa nové vedenie a postupné dohody so všetkými sťažovateľmi.

Žilina 24. júla (TASR) - Hokejistov Žiliny čakal po turbulentnom období prvý tréning v rámci prípravy na novú sezónu Tipsport Ligy 2018/2019. Nový tréner Pavol Paukovček na ňom privítal aj niekoľko známych mien ako Rudolf Huna, Lukáš Hvila či Richard Jenčík.

Okrem nich dostanú šancu zabojovať o účasť v prvom tíme aj viacerí mladíci z juniorky, ale aj odchovanci žilinského hokeja. "Každý z nás sa teší na ľad, po letnej príprave na suchu je to pre nás radosť. Určite sa chceme pobiť o to, aby sme najlepšie hájili meno nášho klubu v lige," povedal pre klubový web útočník Patrik Rogoň.

Káder však bude ešte treba doplniť, aby bol konkurencieschopný. "Okrem Hunu, Jenčíka a Hvilu je s nami aj Matej Síkela. V obrane zo známejších mien je Ivan Jankovič, Emil Bagin alebo Juraj Ďurkech. Samozrejme, rátame aj s domácimi odchovancami Rogoňom, Mendrejom, Mikolášom, Ondrušom a ďalšími. Uvidíme, ako sa nám podarí vhodne doplniť káder," dodal Milan Čanky, ktorý je poverený riadením na poste športového riaditeľa.

O osude Žilinčanov bolo dlho nejasno. Mesto klubu pôvodne nepridelilo financie, po mesiaci následne odstúpil z funkcie nový predseda predstavenstva Peter Durmis. Pád klubu bol na hrane, no následne dostal podporu z mestskej kasy. Vytvorilo sa nové vedenie a postupné dohody so všetkými sťažovateľmi. Bodkou za touto ságou bolo odporučenie Pro-Hokeja na udelenie licencie na sezónu.

"Vlkov" čaká v príprave niekoľko zaujímavých prípravných duelov, z deviatich sa až šesťkrát predstavia na domácom ľade.



2. augusta MsHK Žilina - JKH GKS Jastrabie

7. augusta MHC Martin - MsHK Žilina

9. augusta MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš

14. augusta MsHK Žilina - MHC Martin

17. augusta MsHK Žilina - Székesfehervár

21. augusta MsHK Žilina - HC Osmos Bratislava

23. augusta MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina

31. augusta MsHK Žilina - UTE Budapešť

4. septembra HC Vsetín - MsHK Žilina