Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen si musí vypiť kalich horkosti až do dna, tvrdí Viedenský

Na snímke zľava Frank Hora (Banská Bystrica) a Marek Viedenský (Zvolen) počas zápasu 20. kola Tipos extraligy HKM Zvolen - HC '05 Banská Bystrica vo Zvolene 24. novembra 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zvolenčania sa predovšetkým trápia v koncovke, no keď inkasujú jeden – dva góly, chyby pribudnú aj v obrane.

Zvolen 27. novembra (TASR) – Hokejisti Zvolena prežívajú momentálne výsledkovú krízu. V nedeľnom 21. kole Tipos extraligy podľahli doma Popradu 1:5 a nevyhrali už šiesty duel v rade. Tím spod Pustého hradu v uplynulých šiestich zápasoch trikrát prehral po predĺžení a trikrát nebral ani bod. Pod prehry sa podpísala najmä strelecká nemohúcnosť a chyby v obrannej fáze.

"Aj proti Popradu sme začali super, hrali sme dobrý hokej, no nevyužili sme šance a potom sme dostali gól. V druhej tretine ďalšie dva rýchlo v rade. Momentálne si asi musíme vypiť kalich horkosti až do dna. Verím, že sme si ho vypili a otočí sa to už v náš prospech," vyjadril sa kapitán Zvolena Marek Viedenský. "Musíme prikloniť na našu stranu šťastie, aby sa na naše hokejky puky odrážali. Každý chce, to chcenie tam je, ale možno myšlienka na prípadnú prehru je silnejšia. Snažíme sa myslieť pozitívne, ale je to akoby zakliate v tej koncovke s pušným prachom. Strieľame, no slepými nábojmi a na našu stranu sa strieľa ostrými. Ťažko sa vyhráva bez gólov. Ak by padali góly, tak by sa mužstvu hralo lepšie," hľadal Viedenský príčiny série šiestich prehier za sebou. Snaží sa však nerobiť paniku: "Padla síce na nás deka, ale ak by sme si šance nevytvárali, že by sme boli v obrannej stene a tímy nás točia, tak si povieme dobre, prehrávame, lebo sme slabší. My si však šance vytvoríme, len góly nepadajú. Musíme sa znova naučiť dávať góly a prestať na tieto prehry myslieť, nabudiť sa pozitívnymi myšlienkami. Každý musí začať od seba, myslieť na to, čo spravil zle večer po zápase a na ďalší deň sa už sústrediť na najbližšieho súpera."

V nedeľu proti Popradu putoval za stavu 0:3 v 24. minúte do bránky miesto Kupského Adam Trenčan. Mal nabudiť mužstvo, aby sa ešte pokúsilo zvrátiť nepriaznivý stav. Nestalo sa tak. "Vždy, keď brankár naskočí do zápasu, tak chce pomôcť, hlavne neinkasovať. Bolo to 0:3, ak by sme nedostali gól, tak by sme boli stále v hre, s takým stavom sa dá niečo robiť od 25. minúty. Veľa zápasov sme takto už otočili, aj tento rok sme vyrovnali na 4:4 po trojgólovom manku. V hokeji sa hrá 60 minút, lenže teraz dal Poprad až päť gólov a my iba jeden, aj to až niekoľko sekúnd pred koncom. Súper dáva ľahké góly a my sa na ne narobíme. Bohužiaľ, je tomu teraz tak, ale verím, že sa to otočí," opisoval svoj zápasový príbeh Trenčan, uvedomujúc si aktuálnu situáciu: "Ťažko sa hľadajú slová. Momentálne nám to vôbec nejde. Snažíme sa každý deň makať, poctivo trénovať, ale trvá to príliš dlho. Neviem, či niekedy vo Zvolene bola taká dlhá nepriaznivá séria, ja si ju nepamätám. Je to šport, musíme makať, ísť do každého zápasu naplno a veriť, že sa to zlomí. Je ani nie polovica sezóny a najdôležitejšie je play off. Tak možno je dobré, že teraz máme krízu, ako keby sme si ju vybrali inokedy. Treba veriť, stále bojovať, každý deň je nový, každý zápas sa začína od 0:0, takže verím, že už najbližšie v utorok v Nových Zámkoch vyhráme."

Zvolenčania sa predovšetkým trápia v koncovke, no keď inkasujú jeden – dva góly, chyby pribudnú aj v obrane. "Chémia musí fungovať, tak brankár ako aj hráči, nielen obrancovia, ale aj útočníci. Teraz to nefunguje, sme v tom proste všetci. Dostávame góly v situáciách, že hráči pred bránkou sú, no je to všetkých vina a musíme všetci spoločne zabrať," prízvukuje Trenčan.