Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Zvolenským hokejistom sa bronz máli, Mráz: Neskrývam sklamanie

Na snímke zľava Michael Vandas (Zvolen) a Matúš Rais (Nitra) počas 7. zápasu semifinále Kaufland play-off hokejovej Tipsport Ligy HKM Zvolen - HK Nitra 5. aprila 2019 vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zvolenčania stroskotali v semifinálovej sérii na HK Nitra, čo znamenalo nenaplnenie predsezónneho cieľa.

Zvolen 15. apríla (TASR) - Prezident hokejového tipsportligového klubu HKM Zvolen Dušan Mráz netají sklamanie z neúčasti tímu vo finále Tipsport ligy. Zvolenčania stroskotali v semifinálovej sérii na HK Nitra, čo znamenalo nenaplnenie predsezónneho cieľa. Mráz to uviedol v rozhovore pre klubovú stránku.

Zvolenčania patrili k ašpirantom na finále, v základnej časti sa s Banskou Bystricou dlho "naťahovali" o prvú priečku. Napokon postúpili do vyraďovacích bojov z 2. miesta a hoci vo štvrťfinále zdolali MAC Budapešť, v sedemzápasovej semifinálovej sérii bola nad ich sily Nitra. "Nie som si istý, či som už úplne predýchal naše vypadnutie po siedmom semifinálovom zápase. S pánom Plavuchom, hráčskym manažérom sme si postavili jasný cieľ - vyskladať tím, ktorý bude úspešný v základnej časti. Ideálne ju vyhrať, alebo skončiť na druhom mieste a následne v play off postúpiť do finále. Na splnenie tohto cieľa sme zo strany akcionárov museli zabezpečiť dostatok financií a pán Plavucha zasa adekvátnych hráčov. Ako sa neskôr ukázalo, s hráčmi sa nám to nepodarilo. Bol som presvedčený o veľkej hráčskej kvalite v našom družstve a tá kvalita tam istotne aj bola. Ale čo spraviť s túžbou samotných hráčov vyhrať? To sme nemohli ovplyvniť. Hráčske zmluvy sa končia až 30. apríla, hráči sú platení, ale už nehrajú. V tom je moje sklamanie a nemám chuť ho skrývať. Ak súčasní akcionári ešte nájdu motiváciu pokračovať, o čom sa rozhodne do začiatku mája, budeme musieť v prvom rade stavať na charaktere. Ale to už je iná téma," uviedol Mráz.

Púť Zvolenčanov vyraďovacími bojmi sa tak skončila rovnako ako v sezóne 2017/18. Avšak zatiaľ čo vlani bola sezóna hodnotená ako úspešná, tentoraz sa semifinálové vypadnutie, aj napriek bronzovej medaile, klubu máli. Prezident klubu však našiel aj pozitíva, ku ktorým patrí aj trénerský progres. "Pomocou skúseného asistenta v osobe Fína Raima Summanena, ktorý okrem A-družstva pôsobil ako tréner aj pri mládeži, sme chceli pozdvihnúť úroveň všetkých našich trénerov. Myslím si že, aj na základe spätnej väzby od mládežníkov a aj samotného Andreja Podkonického, sa tento cieľ podarilo splniť," poznamenal Dušan Mráz.