Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Lafata o vyčíňaní fanúšikov Sparty: Kazí nám to radosť z víťazstva

Na snímke výtržnosti medzi divákmi počas prerušenia zápasu skupinovej fázy Európskej ligy v I-skupine medzi ŠK Slovan Bratislava - Sparta Praha 23. októbra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Už vo štvrtok 6. novembra sa oba tímy opäť stretnú v rámci odvety v I-skupine EL, tentoraz bude na Letnej hostiteľom pražská Sparta.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Štvrtková repríza kedysi slávneho federálneho derby medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha zanechala v Davidovi Lafatovi zmiešané pocity.

Jeho tím v dueli tretieho kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 triumfoval nad "belasými" presvedčivo 3:0, no radosť z cenného víťazstva mu pokazilo nezmyselné vyčíňanie fanúšikov.

Práve pre výtržnosti, ktoré odštartovali priaznivci "rudých" v závere prvého polčasu, sa zápas prerušil asi na 40 minút. V druhom dejstve Sparta udrela trikrát a na Letnú si odniesla všetky body. "Sme radi, že sme vyhrali. Ale to, čo sa stalo, nám kazí trošku radosť a nepatrí to na trávnik a už vôbec nie v pohárovej Európe. Nebolo príjemné následne stáť a mrznúť niekde vo VIP-priestoroch, potom sa vrátiť a hrať. Bolo to ťažké a aj vietor a terén to komplikovali. Aj preto sme radi, že sme to zvládli," vydýchol si po stretnutí Lafata.

Práve tridsaťtriročný kanonier naštartoval svoj tím za cenným triumfom. V 56. minúte prekonal domáceho brankára Dušana Perniša z ofsajdovej pozície a hoci gól platil, jeho autor priznal po stretnutí neistotu. "Láďa Krejčí nejako prešiel do 'vápna' a priznám sa, tiež som sa pozrel ihneď na čiarového rozhodcu, či neodmával ofsajd. Bál som sa, že som v ňom bol, ale rozhodcovia to pustili," okomentoval rozhodujúci moment skúsený český reprezentant.

Po ňom už ostalo na trávniku len jedno mužstvo. Sparta "dorazila" súpera ďalšími dvomi gólmi, no dobrý pocit z prestížneho víťazstva negovalo dianie na tribúnach. V závere prvého polčasu sa utrhla z reťaze skupina fanúšikov hostí, ktorá vylomila oplotenie a fyzicky napadla ľudí sediacich v susedných sektoroch. Diváci hľadali pred agresormi mnoho únikových ciest, väčšina si to však namierila priamo smerom k hracej ploche.

Na snímke výtržnosti medzi divákmi počas prerušenia zápasu skupinovej fázy Európskej ligy v I-skupine medzi ŠK Slovan Bratislava - Sparta Praha 23. októbra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hráči odišli na pokyn hlavného arbitra z ihriska a v hre sa pokračovalo až po 40 minútach "hasiacich" prác polície a ťažkoodencov. Po siedmich mesiacoch sa tak "rudým" opäť vrátili spomienky na ligový duel s Baníkom Ostrava, kde taktiež utekali pred výtržnosťami fanúšikov. "Bohužiaľ, už sa nám to stalo v Ostrave. Neviem, čo na to povedať. Kazí nám to radosť z pekného víťazstva. Ale keď vidíte tie deti na tribúne a to, čo sa deje, vôbec vám nie je dobre," dodal Lafata.

Už vo štvrtok 6. novembra sa oba tímy opäť stretnú v rámci odvety v I-skupine EL, tentoraz bude na Letnej hostiteľom pražská Sparta.