Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Federer vo štvrťfinále proti Monfilsovi, Berdych s Čiličom

Švajčiarsky tenista Roger Federer, po víťaznom zápase nad Robertom Bautistom. Foto: TASR/AP

Osemfinálovú drámu videli diváci v New Yorku v súboji Marina Čiliča s Gillesom Simonom.

New York 3. septembra (TASR) - Druhý nasadený Švajčiar Roger Federer a Francúz Gaël Monfils tvoria ďalšiu štvrťfinálovú dvojicu na grandslamovom turnaji tenistov US Open. Federer si hladko poradil so Španielom Robertom Bautistom 6:4, 6:3 a 6:2, tri sety stačili aj Monfilsovi na vyradenie turnajovej sedmičky Bulhara Grigora Dimitrova po výsledku 7:5, 7:6 (6) a 7:5.

Osemfinálovú drámu videli diváci v New Yorku v súboji Marina Čiliča s Gillesom Simonom. V päťsetovej bitke napokon uspel štrnásty nasadený Chorvát, ktorý francúzskeho súpera zdolal 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6 a 6:3. Čilič vo štvrťfinále narazí na Čecha Tomáša Berdycha. Premožiteľ Martina Kližana z druhého kola si poradil s Rakúšanom Dominicom Thiemom suverénne v troch setoch 6:1, 6:2 a 6:4.

Federer proti Bautistovi potvrdil úlohu favorita a po desiaty raz v priebehu 11 rokov sa vo Flushing Meadows prebojoval medzi elitnú osmičku. "Mal som od začiatku zápasu navrch, no nebolo to až také jednoznačné, ako ukazuje konečný výsledok. Bautista je solídny hráč, rýchly, veľa vybehá. Snažil som sa ho neustále tlačiť do defenzívy a diktovať tempo," povedal pre akreditované médiá 17-násobný grandslamový šampión, ktorý proti Monfilsovi očakáva náročný duel.

"Gael má potenciál byť stabilným hráčom elitnej svetovej desiatky. Výborne sa na dvorci pohybuje, má nádherné podanie. V uplynulom období bol často zranený, čo sa prejavilo na jeho kondičnej pripravenosti, no je to skvelý tenista. Môžete sa opýtať hráčov na okruhu ATP a povedia vám, ako radi sa pozerajú na jeho hru," dodal rodák z Bazileja.

Berdych zastavil talentovaného Rakúšana Thiema, ktorému dovolil uhrať iba sedem gemov. "Som rád, že som to takto zvládol. Prvý gem sa nevyvíjal dobre, prehrával som pri svojom podaní 0:40. Našťastie som však zabral a otočil to, čo bol zlomový moment. Najmä preto, že Dominic je mladý chalan, ktorý ešte nemá dostatok skúseností. V ďalšom priebehu zápasu som hral sebavedomo, cítil som sa super," povedal pre server idnes.cz líder českého daviscupového tímu, ktorý si ušetril sily na zápas s Čiličom.



muži - dvojhra - osemfinále:

Roger Federer (2-Švajč.) - Roberto Bautista (17-Šp.) 6:4, 6:3, 6:2, Gaël Monfils (20-Fr.) - Grigor Dimitrov (7-Bulh.) 7:5, 7:6 (6), 7:5, Tomáš Berdych (6-ČR) - Dominic Thiem (Rak.) 6:1, 6:2, 6:4, Marin Čilič (14-Chorv.) - Gilles Simon (26-Fr.) 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3