Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Real dostal štyri góly a prehral, Barcelona s tesnou výhrou

Futbalista Realu Madrid Sergio Ramos na bránkovej čiare Foto: TASR/AP

V zostave ´bieleho baletu´ chýbal pre zranenie hviezdny Cristiano Ronaldo.

Madrid 31. augusta (TASR) - Futbalisti Realu Madrid zakopli v nedeľňajšom zápase 2. kola španielskej Primera Division. Na ihrisku Realu Sociedad prehrali 2:4, hoci už po 11 minútach si vytvorili sľubný dvojgólový náskok. Na triumfe domácich sa najvýraznejšie podieľal stredopoliar David Zurutuza s dvoma presnými zásahmi. Brankár a kapitán "bieleho baletu" Iker Casillas volal po rapídnom zlepšení hry aktuálneho víťaza Ligy majstrov.

Bolo to hrozné

Iker Casillas
Foto: TASR/AP
Tréner Realu Carlo Ancelotti nemohol v nedeľu pre zranenie počítať s top kanonierom Cristianom Ronaldom. To však negatívny výsledok z pohľadu Madridčanov neospravedlňuje. "Bolo to hrozné, doslova vo všetkom. Vôbec sme nehrali dobre. Nemôže sa stať, že v zápase vedieme 2:0 a prehráme. Na drese nosíme znak klubu, s ktorým takto nemôžeme hazardovať," citovala agentúra Reuters Casillasove slová. K poučeniu sa z prehry španielsky reprezentant dodal: "Výsledok musíme akceptovať a chyby napraviť."

Fanúšikovia španielskeho giganta kritizovali nedávny ťah vedenia klubu, ktoré súhlasilo s predajom skúseného stredopoliara Xabiho Alonsa do Bayernu Mníchov. V zostave Realu sa tak objavili nové tváre Toni Kroos či James Rodriguez. "Nováčikovia to majú veľmi ťažké v zápasoch, akým bol tento. Za výsledok sa chceme ospravedlniť. Musíme sa nad situáciou zamyslieť a zmeniť ju," dodal Ancelotti.

Ramirez vykopal 3 body pre Barcu

Naopak futbalisti FC Barcelona boli úspešní aj vo svojom druhom vystúpení v novej sezóne španielskej Primery Division. V nedeľu zvíťazili na ihrisku Villarrealu 1:0, keď im tesný triumf zaistil striedajúci Sandro Ramirez. Devätnásťročný mladík sa v 82. minúte dostal v pokutovom území k dorážke a loptu upratal do siete.

Po úvodných dvoch kolách je na čele ligovej tabuľky FC Barcelona so šiestimi bodmi.

Hráči FC Barcelona Sandro Ramirez (v strede), Lionel Messi (vľavo) a Jordi Alba sa tešia po strelení gólu v zápase španielskej La Ligy Villareal-FC Barcelona 31. augusta 2014.
Foto: TASR/AP
.
Primera Division - 2. kolo:
Real Sociedad - Real Madrid 4:2 (2:2)
Góly:
35. Martinez, 41. a 65. Zurutuza, 75. Vela - 5. Ramos, 11. Bale

Deportivo La Coruňa - Rayo Vallecano 2:2 (1:1)
Góly:
7. Rodriguez, 90.+5 Cuenca (z 11 m) - 40. a 73. Bueno

Elche - Granada CF 1:1 (0:0)
Góly:
90.+1 Lomban - 81. Rico

FC Villarreal - FC Barcelona 0:1 (0:0)
Gól:
82. Ramirez, 21.830 divákov