Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Mak si otvoril strelecký účet v gréckej lige, PAOK vyhral 4:0

Róbert Mak (v pozadí) , archívna snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Gól strelil z ťažkého uhla, skoro z bránkovej čiary.

Atény 1. september (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Mak je pri streleckej chuti. Vo štvrtok jedným gólom pomohol svojmu tímu PAOK Solún k postupu do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA a o tri dni neskôr si otvoril strelecký účet v najvyššej gréckej súťaži.

Solúnske mužstvo vyhralo v nedeľu v 2. kole ligy na ihrisku FC Platanias 4:0. Mak najprv v 82. minúte zvýšil na 3:0 a následne asistoval pri štvrtom góle hostí. "Začiatok zápasu bol náročný, keďže na Kréte bola veľká horúčava a navyše domáci sa zabetónovali pred vlastnú bránu. Hrali sme trpezlivo a ešte do prestávky sme sa ujali vedenia. Hneď po zmene strán sme pridali druhý gól a mohli sme dohrávať duel bez nervov," uviedol na svojej oficiálnej stránke 23-ročný krídelník a na margo víkendového presného zásahu dodal: "Podarilo sa mi to trafiť z ťažkého uhla, skoro z bránkovej čiary."

Na čele tabuľky sú s plným počtom bodov futbalisti Verie, ktorí vyhrali v pondelňajšom dueli 2. kola gréckej ligy na ihrisku OFI Kréta 1:0.


Výsledky nedeľňajších zápasov 2. kola gréckej futbalovej ligy:

Asteras Tripolis - Levadiakos 2:1, Niki Volos - Atromitos Athinon 0:1, Platanias - PAOK Solún 0:4 /za Solún odohral R. Mak celý zápas, v 70. min dostal ŽK, v 82. min dal tretí gól hostí/, Xanthi - Kerkyra 0:0, Panathinaikos Atény - Panionios 2:1, OFI Kréta - Veria 0:1