Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Hokejisti Popradu porazili Trenčín 4:1, štvrtá prehra Žiliny v sérii

Na snímke Branko Radivojevič z Trenčína počas zápasu 4. kola hokejovej Tipsport Extraligy medzi HK Poprad a Dukla Trenčín v Poprade 19. septembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Kombinačnú akciu na jeden dotyk zakončil ponad Kostúrovu lapačku skúsený Radivojevič.

Poprad 19. septembra (TASR) - Pod Tatrami sa hral od začiatku obojstranne útočný hokej. Do vedenia mohol poslať domácich Paločko, keď tesne minul prázdnu bránku po peknej kombinácii celého tretieho útoku. Vzápätí pohrozili aj hostia, osamotený Mikula trafil ida do Kostúrových betónov. V 14. minúte už Poprad vyhrával. Medzi kruhy sa individuálne pretlačil Štrauch a Konrádovi nedal šancu - 1:0. Vojaci z Trenčína dokázali rýchlo odpovedať. Kombinačnú akciu na jeden dotyk zakončil ponad Kostúrovu lapačku skúsený Radivojevič.

V úvode druhej časti hry boli nebezpečnejší hostia z Trenčína. Veľkú šancu nepremenil mladík Stantien, ale bezmocne ležiaceho brankára Popradu i prázdnu bránku trestuhodne prestrelil. Z následnej presilovky "vojaci" nič nevyťažili. Čo nevyšlo Paločkovi v prvej tretine, vynahradil si v 29. minúte. Po Takáčovej prihrávke za obranu si blafákom položil gólmana a skórovať tak pre neho už nebol problém - 2:1.

Vyššie obrátky

Na snímke Matúš Matis z Popradu (v strede), Patrik Stantien z Trenčina (vpravo) a Jakub Gašparovič z Trenčína (vľavo) počas zápasu 4. kola hokejovej Tipsport Extraligy medzi HK Poprad a Dukla Trenčín v Poprade 19. septembra 2014.
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Poprad zvyšoval obrátky, prevahu mohol podčiarknuť Sýkora, ale Konrád sa prezentoval pohotovým semaforom. O dva góly domáci Trenčanom odskočili až v 38. minúte, skrytá strela spoza hráča z Matisovej hokejky skončila na prekvapenie všetkých v sieti. "Kamzíci" boli pri chuti a iba pár sekúnd pred odchodom do šatní hosťom priťažil ešte Sýkora.

Do tretieho dejstva vykorčuľovala Dukla s cieľom spraviť niečo s výsledkom. Jej hráčom sa kombinácia nedarila, do zakončenia sa cez pozornú defenzívu Popradu dostávali s veľkými problémami. S pribúdajúcimi minútami na ľade rástla nervozita a s trestami sa roztrhlo vrece. Domáci i hostia si preto vyskúšali rôzne presilovkové formáty, ani jedno z mužstiev ale početnú výhodu využiť nedokázalo. Keď šesť minút pred koncom zápasu pred Konrádom nepochodil ani Gašparovič, hosťom sa už nepodarila ani kozmetická úprava výsledku.

Výsledok:
HK Poprad - Dukla Trenčín 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Góly:
14. Štrauch, 29. Paločko (Takáč), 38. Matis (Paukovček, Malina), 40. Sýkora (Bartečko, Boltun) - 16. Radivojevič (Mikula). Rozhodovali: Lauff - Gajan, Smrek, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1250 divákov.


Fotogaléria: HK Poprad - Dukla Trenčín


Hlasy po zápase

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Ako prví sme sa síce ujali vedenia, ale v týchto fázach bol lepší súper. I keď sme viedli 1:0, bol stále o krok pred nami. Všetko sa zlomilo až v druhej tretine. Po druhom góle sme sa upokojili, po treťom sme ovládli hru. Všetci hráči dnes odviedli kvalitný výkon, počnúc brankárom až po posledného hráča."

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Poprad nás predčil v zakončení a využívaní gólových príležitostí, čo rozhodlo zápas. Ak vonku nedokážame využiť herné situácie 2 na 1 či 3 na 2, tak s jedným streleným gólom nevyhráme."




HK 36 Hant Skalica - MHC Mountfield 1:2

Obe mužstvá hrali od začiatku zo zabezpečnej obrany. Prvej chyby sa dopustili hostia, no presilovú hru domáci nevyužili. Hra postupne naberala na tempe a po peknej kombinácii prvej martinskej päťky Markovič v 9. minúte dostal hostí do vedenia strelou pod hornú žŕdku. V závere tretiny Skalica zrýchlila hru, bola viac pri puku, no pred bránkou súpera jej hra nemala potrebný dôraz a tak Čech v bránke hostí kryl s prehľadom všetky strelecké pokusy.

Druhú tretinu začali obe mužstvá vo svižnom tempe. Útoky sa striedali na oboch stranách a Skalica postupne prevzala taktovku. Brankár hostí vytiahol niekoľko pekných zákrokov a tak Stumpf ani Méry neuspeli. Prišla presilová hra hostí, no ani ju nedokázali zúžitkovať. V nasledujúch minútach tempo ubudlo, prišla séria nepresností, čo v závere hostia využili na strelenie gólu do šatne po Vargovom doklepnutí.

Tretiu tretinu začali domáci tlakom na súperovu bránku s cieľom vrátiť sa do zápasu. Prišla 44. minúta a ich presilová hra, ktorú Mráz využil, keď v 45. znížil na 1:2. Domáci dostali krídla, zrýchlili hru, zvýšili nasadenie, hra mala dobré tempo. V závere nevyužili obe mužstvá výhodu presiloviek, gól nepadol ani pri power play Skalice a tak sa zápas skončil víťazstvom hostí.

Výsledok:
HK 36 Hant Skalica - MHC Mountfield (Martin) 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly:
45. Mráz (Jankovič) - 9. Markovič (Galamboš, Ďatelinka), 39. Varga (Smrek, Markovič). Rozhodovali: Bundil - Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:4, navyše: Mikeska 2+2 - Illo 2+2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1124 divákov


Hlasy po zápase

Štefan Mega, tréner Skalice: "Mali sme zlý úvod, asi najslabší. To, že sme prehrávali bola naša chyba. Súperovi hráči si robili v našom pásme čo chceli. V druhej tretine sa hra vyrovnala, škoda gólu v závere. V tretej tretine sme stiahli hru na tri formácie a strelili sme gól. No zápas nám celkovo vôbec nevyšiel. Dosť nešťastne sme prehrali. V nedeľu chceme naplno bodovať."

Daniel Babka, tréner MHC: "Do zápasu sme vstúpili aktívne. Mali sme viac z hry, nedokázali sme však využiť viaceré šance. V zápase sme viedli už 2:0, domáci dobre kontrovali. Majú rýchlych a vrtkých útočníkov. Dostali sme gól v oslabení a zápas nás stál veľa síl. Je to cenné víťazstvo. Musíme stále pracovať na premieňaní gólových šancí."

HK Nitra - HC Košice 5:4 pp a sn

Hráči Nitry v zápase 4. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. septembra 2014 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
V súboji minuloročných finalistov si diváci nestihli ani sadnúť na svoje miesta a Tománek po individuálnej akcii otvoril skóre stretnutia. Hostia pohrozili v 6. minúte a Lakosil musel zasahovať mimo svojho bránkoviska. V 12. minúte boli domáci blízko druhému gólu, kedy sa Slovák preštrikoval cez obranu hostí a pred vybiehajúcim Melicherčíkom tečoval puk, ktorý skončil na ľavej tyčke bránky Košíc.

V druhej tretine prišiel nešetrný zákrok Hrnku na Kloza, po ktorej mali domáci k dispozícii päťminútovú presilovú hru, ktorú však nevyužili. Košice následne otočili skóre stretnutia po góloch Černáka a Jánošíka. Henrich Ručkay gólom do šatne opäť vyrovnal stav stretnutia.

V poslednej časti hry boli Košice aktívnejšie, čo dokázali aj gólom Bartoša v 48. minúte. Lukáš Novák v presilovke vyrovnal po prihrávke od Tománeka. Misky váh na stranu hostí priklonil necelých päť minút pred koncom Kolena. Nitra v závere vrhla všetky sily do útoku a po chybe hosťujúceho mužstva poslala zápas do predĺženia. V predĺžení mala Nitra k dispozícii presilovú hru a Lukáš Novák nastrelil tyčku. Na rad prišli samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Tománek.

Výsledok:
Hokej: HK Nitra – HC Košice 5:4 pp a sn (1:0, 1:2, 2:2 – 0:0, 1:0)
Góly:
1. Tománek, 40. H. Ručkay (Jeremenko), 52. L. Novák (Tománek), 60. H. Ručkay, rozhodujúci nájazd Tománek - 32. Černák (Lapšanský), 39. Jánošík (Kolena, Lapšanský), 48. Bartoš (Spilar), 56. Kolena (Stupka, Chovan). Rozhodovali: Kubuš – Výleta, Šefčík, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 2862 divákov


Fotogaléria: HK Nitra - HC Košice


Hlasy po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Chýbali nám v obrane štyria hráči a preto sme zvolili variant, že najlepšia obrana je útok. Nedali sme však góly. Košice ukázali, že majú šikovné mužstvo. Konečne sme zvládli oproti minulosti trestné strieľania."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Na prvý gól Nitry sme zareagovali zlepšeným pohybom a začali sme lepšie korčuľovať. Trikrát v zápase sme viedli. Nezvládli sme závery tretín. Mrzí nás prehra, pretože dostať gól v poslednej minúte je škoda. Ustáli sme aj presilovku v predĺžení a o to viac mrzí strata bodov."

Nitriansky brankár Vlastimil Lakosil dostáva gól v zápase 4. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. septembra 2014 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič





MsHK Žilina - HKM Zvolen 1:4

V Žiline sa hral od úvodných sekúnd svižný hokej, ale bez výraznejších šancí na jednej či druhej strane. Prvú veľkú možnosť videla hŕstka divákov až v 12. minúte. Vo vlastnom oslabení unikol Kristek, ale v nájazde zakončil len do brankára Šimka. Domáci potom získali výhodu presilovej hry, hrali ju však staticky a súperovu bránu neohrozili. Po jej skončení sa udreli Zvolenčania, po prihrávke Lukáša Juríka otvoril skóre stretnutia Michal Chovan.

Aj v prostrednej časti obe mužstvá veľa korčuľovali, ale v ich kombinácii bolo množstvo nepresností a do väčších šancí sa dostávali iba zriedkavo. V 24. minúte mohol pridať svoj druhý gól Chovan, spomedzi kruhov však trafil iba do Landsmana. V polovici stretnutia Šimko podrazil unikajúceho Procházku a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Faulovaný hráč ho pomedzi betóny súperovho brankára premenil - 1:1. V 35. minúte mohli Zvolenčania znovu vyhrávať, lenže Landsman pohotovo zareagoval na dorážky Ďalogu i Síkelu.

Tretie dejstvo ponúklo spočiatku obojstranne vyrovnaný hokej. Najskôr sa k puku dostal nikým nekrytý Lukáš Jurík, ale blafákom zakončil vedľa brány. Na opačnej strane po chybe súperovej obrany neprekonal Šimka z bezprostrednej blízkosti Haluza. V 56. minúte Bobček narazil na mantinel Martina Ďalogu a zvolenský hráč opustil klzisko na nosidlách. Žilinský obranca inkasoval päťminútový trest, navyše si k nemu o chvíľu prisadol aj jeho spoluhráč Šimko. Dlhú početnú výhodu hostia využili hneď dvakrát – najskôr zakončil kombináciu už do prázdnej brány Škvaridlo, o 44 sekúnd neskôr pridal tretí gól Lukáš Jurík. Skvelý zvolenský záver dokončil v 59. minúte Brabenec.

Výsledok:
MsHK DOXXbet Žilina - HKM Zvolen 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Góly:
30. Milan Procházka (trestné strieľanie) - 16. Michal Chovan (L. Jurík), 56. Škvaridlo (P. Hraško, Michal Chovan), 57. L. Jurík (Škvaridlo, Michal Chovan), 59. Brabenec (Puliš, M. Juraško). Rozhodovali: Müllner - Junek, M. Tvrdoň, vylúčení: 4:1, navyše: Bobček (Žilina) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 585 divákov


Hlasy po zápase

Jozef Zavadil, tréner Žiliny: "Som sklamaný. Jedna vec je to, že sa nám nedarí v koncovke a trápime sa. Druhá už to, že šesť minút pred koncom, keď hráči dostanú pokyn bojovať aj o bod, nemôžu urobiť také osobné chyby. Brániť dvojminútové oslabenie o dvoch hráčov je ťažké. Mrzí ma to, lebo dnes sme chceli bodovať. Žiaľ, výsledkovo to dopadlo jednoznačne. Verím však, že sa preberieme a začneme bodovať."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Som rád, že sme v Žiline vyhrali. Zápas rozhodli naši kľúčoví hráči a výborne zachytal Marek Šimko. Mali sme šťastie, že sme v závere dostali presilovku. Teší ma, že si hráči držia štandardné výkony a bodovali aj v piatom zápase v rade."