Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

HK Orange zdolal Zvolen po nájazdoch 5:4

Napriek výborným výkonom domáceho celku si veľa divákov cestu na štadión nenašlo, prišlo len 535

Zvolen 17. septembra (TASR) - Napriek výborným výkonom domáceho celku si veľa divákov cestu na štadión nenašlo. Domáci hráči boli od úvodu aktívnejší, no postupne sa osmelili aj mladíci. V 6. minúte sa stala kuriózna situácia, hostia síce dosiahli gól Koyšom, no hlavný rozhodca ho najprv neuznal a pokračovalo sa v hre skoro päť minút bez prerušenia. Následne po dohovore s videorozhodcom gól uznal a čas sa musel vrátiť späť. Hneď na to hrali hostia presilovku a Petráš mohol zvýšiť na 2:0. V 9. minúte pri ďalej presilovke hostí nepochodil pred Orčíkom Fekiač. V 11. minúte vyrovnal tvrdou strelou Bagin. V 15. minúte posunul hostí opäť do vedenia krásnou strelou od modrej Pavúk. V 17. minúte mohol po prieniku vyrovanať Ďaloga, no Godla bol proti.

Druhú tretinu začali lepšie domáci a v 24. minúte nebol ďaleko od vyrovnania Puliš. Na konci 25. minúty domáci Chovan prešiel cez celé ihrisko no v závere svojho prieniku bol faulovaný. Nariadené trestné strieľanie však nepremenil. Domáci naďalej búšili do súpera a v 28. minúte mal vyrovnanie na hokejke Brabenec. v 31. minúte sedel na trestnej lavici domáci Jurík a v čase, keď skočil na ľad prepálil tretíkrát domáceho brankára Sukeľ. V 34. minúte mohol znížiť aktívny Puliš, no nepochodil a po ňom neuspel ani Obdržálek. Domácim to vyšlo až v 35. minúte, keď Hraško krásne vysunul Chovana, ktorý znížil blafákom na 2:3. V 36. minúte hrali domáci svoju prvú presilovku a Obdržálek trafil ľavú žrď. V 38. minúte fauloval Jurík, bolo nariadené trestné strieľanie aj pre hostí a Briestenský ho s prehľadom premenil. Päťdesiatšesť sekúnd pred klaksónom sa dočkal konečné aj domáci Puliš, keď dorazil Godlom vyrazený puk do siete.

V 43. minúte počas domácej presilovky mohol vyrovnať Bagin. Na ďalšie vyrovnanie mal príležitosť Slovinec Hebar, ale jeho prienik skončil iba na Godlovi. V 48. minúte skoro zaskočil domáceho brankára Skalický. V 50. minúte zahodil samostatný nájazd opäť Hebar a s domácimi to vyrezalo zle. V 52. minúte mohol v prečíslení 3:2 zvýšiť Rehák, no Orčík domácich podržal. V 55. minúte mohol dvakrát po sebe vyrovnať Puliš, ale Godla doslova čaroval. Osemdesiatri sekúnd pred koncom tretiny domáci tréner Turek odvolal brankára a domácim sa podarilo vyrovnať.

Hostia mali v predĺžení 83 sekundovú presilovku 4:3, ale nedokázali ju využiť. Keďže 129 sekúnd pred koncom zahodil šancu domáci Jurík, muselo sa rozhodnúť v samostatných nájazdoch. Jediným úspešným strelcom bol hosťujúci Samuel Petráš a tak si hostia odviezli dva body.

Ivan Černý, asistent trénera Zvolena: "My sme začali ľahkovážne, mali sme v prvej tretine pár šancí, ktoré by extraligový tím ako Zvolen mal premeniť. Potom to už nejde, lebo tak to v športe chodí, že keď sa zle začne pokračuje nervozita. Chýbali nám góly v prvej tretine."

Ernest Borkoš, tréner SR 20: "Z našej strany to bolo jedno vydarené stretnutie, aj z pohľadu výsledkového aj z pohľadu hry, pretože dať štyri góly bolo nad naše pomery. Dnes musím chlapcov pochváliť, statočne bojovali a držali sme sa proti veľkému tlaku. Takéto ťažké stretnutia nás posúvajú vpred. Ešte musím vyzdvihnúť výkon brankára Godlu, ktorý bol dnes základom úspechu."

HKM Zvolen - HK Orange 20 4:5 pp a sn (1:2, 2:2, 1:0 - 0:0, 0:1)


Góly: 11. Bagin (Brabenec, Puliš), 35. Chovan (Hraško, L. Jurík), 40. Puliš (Brabenec, Bagin), 59. Obdržálek (Bagin, Chovan) - 5. Koyš (Briestenský), 15. Pavúk (Briestenský, Hrušík), 31. Sukeľ (Hrušík), 38. Briestenský (z trestného strieľania), rozhodujúci nájazd Petráš. Rozhodovali: Jura - Jobbágy, Bogdaň, vylúčení: 5:3, navyše: Rehár (SR) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 535 divákov.